Til hovedinnhold

Så heftig kan Huawei P10 bli

Men vil den bli like suksessfull som dagens modell?

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er over et halvt år siden vi testet det som i skrivende stund er Huaweis toppmodell, nemlig Huawei P9. Senere kom det både en kraftigere storebror i form av Huawei P9 Plus, og en nedskalert lillebror kalt Huawei P9 Lite.

For kort tid siden slapp Huawei ifølge PhoneArena tall som viste at serien har vært en dundrende braksuksess salgsmessig. Med over 9 millioner solgte enheter av den vanlige P9-modellen alene, og 57,3 millioner enheter totalt i år for alle selskapets modeller, posisjonerer Huawei seg som verdens tredje største mobilprodusent.

Enda mer imponerende er det at 3 millioner av P9-enhetene er solgt siden september, altså i løpet av to måneder og en god stund etter lansering. Det passer godt med Huaweis ambisjon om å bli verdensledende innen fem år.

Spesifikasjonene til oppfølgeren lekket

Om ikke så fryktelig lenge er det videre duket for et splitter nytt skudd på stammen, i form av det som høyst sannsynlig vil bli kalt Huawei P10. Håpet er nok at denne kan videreføre suksessen, og PhoneArena kan også melde om at spesifikasjonene til denne modellen nå virker å være lekket.

Baksiden av dagens modeller. Alle har fingeravtrykksleser bak.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er ytelsestest-nettstedet GFX-bench som visstnok skal ha hatt Huawei P10 gjennom sine systemer, og skal vi tro resultatene vil neste generasjon «wa-wai»-toppmodell bli en heftig skapning:

  • Skjerm: 5,5 tommer, 2560 x 1440 piksler
  • Prosessor: Kirin 960 m/8 Cortex A53-kjerner @ 2,3 GHz + Mali G-71 GPU
  • Minne (RAM): 6 GB
  • Lagringsplass: Opptil 256 GB innebygget
  • Kamera: 11 megapiksler + 7 megapiksler
  • Programvare: Android 7.0 Nougat + EMUI
Det doble kameraet bak videreføres kanskje – kanskje ikke – til neste generasjon.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som vi ser er spesifikasjonene oppgradert på nær sagt alle områder, og selv om kameraet ikke ser så imponerende ut på papiret kan det forventes at det vil bli mye mer å si om det ved lansering. Om den doble løsningen videreføres vites ikke.

Det som derimot vites – og som underbygger at dette virkelig er P10 – er modellbetegnelsen «LON-L29». Ettersom P9 i dag internt kalles LON-L19 er det svært nærliggende å tro at dette er en direkte oppfølger.

Mer minne, og større skjerm?

Av spesifikasjonslisten ser vi også noe svært kjærkomment, nemlig at minnet endelig er på velvoksne 6 GB. Dette har mye å si for ytelsen, og ikke minst for hvor godt telefonen vil oppføre seg etter et par år i bruk.

Skjermen er også blitt jekket opp både størrelses- og oppløsningsmessig, og med mindre det faktisk er en Plus-modell vi har med å gjøre (som virker usannsynlig gitt modellbetegnelsen) vil kanskje hele P10-familien bli hakket større skjermmessig enn dagens modeller.

Med den nylig lanserte Xiaomi Mi Mix i bakhodet betyr ikke det nødvendigvis at de er så fryktelig mye større rent fysisk – sett at rammene minimeres.

Hva som faktisk vil skje får vi først vite i mars eller april, da det forventes at den nye P10-serien vil se dagens lys.

Fikk du med deg denne Huawei-telefonen?
TEST: Huawei Nova Plus er noe av det beste for rundt 4 000 kroner »

(Kilde: PhoneArena, PhoneArena 2, GTX-bench, Playfuldroid)

annonse