Nyhet

– Samsung Galaxy S8 får avansert stemmeassistent med egen knapp

Opplysningene om Samsungs neste flaggskip har begynt å rulle.

Lanseringen av Galaxy Note 7 gikk ikke så bra for Samsung, og i lys av det er det kanskje ikke så dumt at det nå har begynt å lekke nye opplysninger om Galaxy S8 for å avlede oppmerksomheten en smule. Nå bringer Wall Street Journal ny informasjon om Samsungs neste toppmodell.

Avisen har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at Samsung har spennende planer på gang for sin kunstig intelligent-teknologi på Galaxy S8.

Avansert assistent via egen knapp

Ifølge kildene skal Samsung være i gang med å teste en egen, dedikert knapp som skal knyttes til selskapets nye assistenttjeneste. Knappen skal befinne seg på siden av telefonen og skal visstnok kunne brukes til å starte opp en ekstra avansert utgave av assistenttjenesten, uten at detaljene foreligger.

S8 kan få heldekkende glass, som den nye modellen fra Meizu visstnok skal få. Dette er et lekket bilde av Meizu-modellen.

Samsung har som kjent allerede en stemmetjeneste som heter S Voice, men for sitt neste flaggskip har selskapet angivelig vesentlig større planer på gang.

Som Wall Street Journal meldte i begynnelsen av oktober har Samsung nemlig nylig kjøpt opp selskapet Viv Labs, som ble grunnlagt av Siri-utviklerne. Viv-teknologien, som ble vist frem i mai i år, er blitt beskrevet som «neste generasjon» stemmeassistent.

Trolig ingen fysisk hjemknapp

Ifølge utviklerne skal Viv være vesentlig mer sofistikert enn Siri og Cortana, henholdsvis Apples og Microsofts løsninger. Den fungerer i korte trekk ved å bruke naturlig språkgjenkjenning til å forstå brukerens «intensjon» og lar brukeren stille svært intrikate, detaljerte spørsmål.

Av andre nyheter om Galaxy S8 kan blant andre PhoneArena nå melde om rykter fra telefonens «forsyningskjede» som indikerer at S8 ikke skal få en fysisk hjemknapp. Dette kan igjen bety at telefonen får heldekkende glass foran, akkurat som på Meizus nye modell.

Ingenting er altså ennå bekreftet av Samsung.

Samsung slapp også nylig mobiltilbehør med spenstig design: Slik ser det ut »

Les også
– Samsung Galaxy S8 kan forvandles til en Android-PC
Les også
Galaxy S8 har såvidt rammer rundt skjermen hvis dette bildet stemmer
Les også
Galaxy S8 blir trolig diger
Les også
Samsung Galaxy S8 kommer trolig i monsterutgave med heldekkende skjerm
Les også
Er dette fremtidens Galaxy-telefon?
Les også
Hvis dette stemmer har Meizu laget en mobil helt uten rammer
Les også
Samsung har indirekte avslørt både Galaxy Note 8 og Galaxy S8
Les også
Galaxy S8-spesifikasjonene kan være lekket
Les også
Galaxy S8 blir trolig et grafikkmonster
Les også
– Samsung Galaxy S8 kommer kun med kurvede skjermer
annonse