Tek.no

Nyhet Teknofils drømmehus: Bad

5 ting som vil gjøre badet ditt litt smartere

Syng som Sinatra med høyttaler i dusjen, for eksempel.

Simen Røyseland, simenroyseland.com
20 Des 2014 06:00

Vi har kommet til Del 3 i serien «Teknofils drømmehus». Her skal vi se nærmere på hvilke dingser og løsninger som kan gjøre baderommet litt smartere.

Badet kan være et sted for avslapning og velvære, særlig hvis du er så heldig at du har et stort badekar. I hverdagen handler det riktignok vel så mye om å gjøre unna dusjing, personlig pleie og toalettbesøk på en mest mulig effektiv eller fornøyelig måte. Her har vi noen gode tips lenger ned i saken.

Fikk du med deg de første to sakene «Teknofils drømmehus»?

Høyttaler i dusjen

«FLY ME TO THE MOON, LET ME PLAAAY AMONG THE STARS!!».Foto: CoolStuff.no

Er det ett sted du virkelig kan synge med den stemmen du har, så er det i dusjen. Å synge a capella kan likevel bli litt stusselig – det blir mye bedre med musikk. Vi har derimot erfart at høyttalerne fra mobilen eller små mini-høyttalere ofte blir overdøvet av vannet i dusjen, særlig hvis du har dusjkabinett på badet.

Heldigvis finnes det små, vanntette Bluetooth-høyttalere du kan bruke. Ett alternativ er billigmodellen IPX4, som du fester med en sugekopp til dusjveggen. Spillelisten setter du i gang via mobilen, og så kan du hoppe frem eller tilbake i listen ved hjelp av knappene på høyttaleren. Denne har vi faktisk prøvd, og egentlig fungerte den kjempebra. Etter at sugekoppen sviktet, og den falt i gulvet 2-3 ganger, sluttet den imidlertid å virke ... Det kan ha vært uflaks (eller «brukerfeil») at den gikk i stykker, men til Teknofils drømmehus er vi på utkikk etter en litt bedre løsning.

Heldigvis finnes det et par andre vanntette Bluetooth-høyttalere på markedet. For eksempel selger CoolStuff.no en som heter Vooni Splash Speaker. Denne har en reim i stedet for sugekopp og koster en del mer enn IPX4. Et enda dyrere alternativ, som muligens også gir best lyd, er BOOM Swimmer. Denne høyttaleren selges kun i Apple Store.

Smart-toalett

Trekk ned ved å veive hånden foran et berøringspanel.Foto: Geberit

Vi har vel egentlig ikke så mye å utsette på toalettene som er vanlige her til lands. Likevel registrerer vi at smart-toaletter har kommet for fullt i Japan, og nå står visst også USA for tur. Vi har foreløpig ikke funnet noen norske forhandlere, men det burde jo være fullt mulig å spesialbestille et såkalt Washlet-toalett til Norge også på et vis.

Det du kan få i Norge er derimot berøringsfrie betjeningsplater til toalettet. Med andre ord: Du slipper å trykke inn en knapp for å trekke ned. En slik løsning, for eksempel Sigma80 fra produsent Geberit, er ment å bidra til bedre hygiene på badet.

Ellers kan du selvsagt bestille disco-lys til doskåla, levert av IllumiBowl, fra utlandet. Dette er en lyssensor du fester til doen, og som skal gjøre det lettere å se i mørket. Den lille lampen får dovannet til å lyse i forskjellige farger. Tanken er altså at du skal slippe å skru på lyset hvis du må på do om natten.

Berøringsfri såpedispenser

Eva Solos berøringsfrie såpedispenser.Foto: Eva Solo

En annen dings du kan vurdere til badet er en berøringsfri såpedispenser. Disse er også ment å bidra til bedre hygiene. En annen fordel med en slik dispenser er at du får riktig mengde såpe ut av gangen, noe som burde føre til mindre søl også.

Det finnes flere berøringsfrie såpedispensere på markedet, i alle prisklasser. Du får en fra Eva Solo til rundt 300 kroner, mens ikke-merkevarer i samme kategori gjerne koster rundt 150 kroner.

WiFi-badevekt

Hvis du er en av dem som foretar ukentlige målinger av vekten, tipper vi at du bruker en app for å registrere utviklingen også. For eksempel Droid Weight til Android eller den nye Helse-appen som fulgte med iOS 8 til iPhone. Det fungerer greit, selv om du skulle ha en helt ordinær badevekt.

Derimot finnes det også smart-badevekter med blant annet WiFi-støtte. Withings og FitBit Aria er nok foreløpig de mest kjente, men det finnes andre alternativer også. Fordelen med en slik smart-vekt er at dataene registreres automatisk, og kan i tillegg ta pulsmålinger og komme med analyser.

Smart-badevektene koster som regel rundt en tusenlapp. Det er kanskje litt i dyreste laget, med mindre du er spesielt opptatt av kosthold og trening, men vi liker i alle fall ideen.

Elektrisk tannbørste

Elektrisk tannbørste med Bluetooth fra Braun.Foto: Braun

Viktigst av alt er likevel elektrisk tannbørste. En vanlig tannbørste blir som en gammeldags svart-hvitt-TV i forhold, hvis de elektriske tannbørstene tilsvarer nye TV-er.

Vi har ikke kjennskap til hvor mye bedre de aller dyreste el-tannbørste-modellene eventuelt er, men de som koster en drøy tusenlapp fungerer utmerket. I hvert fall etter vår erfaring.

Enkelte modeller, som Braun Oral B 6200, kan du dessuten koble opp mot en app på mobilen din via Bluetooth. Den har også en trådløs tidtaker som sørger for at du pusser tennene i to minutter hver gang.

Hvilke smart-dingser bruker du på badet? Kom med tips i kommentarfeltet nederst!

Fikk du med deg disse tipsene?
Disse 5 tingene ønsker vi oss til soverommet »

annonse

Les også