Nå er de «bærbare» Asus-stasjonære i salg

Selskapets første spillmaskin i konsollformat har fått norsk pris.

På årets Computex-messe viste Asus frem ROG GR8 og ROG G20, to bittesmå stasjonære datamaskiner som visstnok skulle by på en fullverdig PC-opplevelse i det langt mer håndterlige størrelsesformatet til konsollene.

Nå er den første av disse to røverne kommet på markedet, og attpåtil i to forskjellige varianter: Asus ROG GR8 R020R og Asus ROG GR8 R017R. Begge skal være godt rustet til å tjene som snasen og lett flyttbar stue-PC, og kjører Windows 8.1. Prisen er imidlertid rimelig stiv på begge to – og den dyreste av de to er rent urealistisk kostbar.

Les også nyheten fra da vi først fikk se dem:
Disse to knøttmaskinene kan kjøre Steam OS »

Markedets dyreste SSD ombord?

Selv om begge variantene av Asus ROG GR8 er forholdsvis likt utstyrt er nemlig R017R-modellen 2500 kroner dyrere enn R020R. Den eneste forskjellen vi klarer å oppdage i spesifikasjonene er i hvilket lagringsmedium maskinen benytter.

Der den billigste maskinen har en 1 TB harddisk, kommer den dyreste med en SSD på 256 GB i stedet. Hvis vi antar at harddisken koster en femhundrelapp må det altså være en av markedets klart dyreste SSD-er som sitter i den dyreste av de nye maskinene, dersom prisforskjellen ligger i innmaten alene – men det tviler vi strengt tatt på.

Enn så lenge er det nemlig bare en norsk butikk som har fått maskinene i sine prislister, og når konkurransen tar seg opp kan det hende at saker og ting skjer.

Greie spesifikasjoner ellers

Ved siden av denne forskjellen i lagringsplass er de to modellene rimelig likt utstyrt. Begge kommer med en dobbeltkjernet Intel Core i7-prosessor ombord, nærmere bestemt den beskjedne Core i7 4510U. Dette er noe av det veikeste som finnes i i7-familien, men samtidig har den en TDP på kun 15 watt – så høye temperaturer bør ikke bli et problem. Skjermkortet som er valgt er et GeForce GTX 750 Ti.

De to Asus-maskinene kommer også med 8 GB DDR3-minne fra fabrikk, og dette skal visstnok være den største mengden som støttes av disse to variantene. Asus har imidlertid hintet om at det vil komme modeller som støtter inntil 16 GB minne.

Det er også greit med inn- og utganger på de små boksene, som begge også støtter den lynraske ac-standarden for trådløse nettverk. Fullstendige detaljer kan du finne i vår Prisguide, og der kan du også be om å bli varslet hvis prisen faller – eller når maskinene kommer på lager.

Les også
Vi har tatt en nærmere kikk på Asus' nye vannkjølte monster
Les også
Prisene på DDR4-minne skal rase nedover
Les også
Disse to knøttmaskinene kan kjøre Steam OS
annonse