Tek.no

Nyhet

Kunder hos falsk Apple-butikk krever pengene tilbake

Skal ha trodd den kinesiske butikken var ekte.

25 Juli 2011 12:39

For noen dager siden skrev vi om de falske Apple-butikken i den Kinesiske byen Kunming. Produktene var riktignok ekte, men alt annet utga seg for å være en del av en offisiell Apple-store, noe til og med de ansatte trodde.

Imidlertid forandret alt seg da en blogger besøkte denne butikken og kunne lett avsløre sannheten bak den tilsynelatende ekte butikken. Nyheten gikk verden over på noen få dager. Og nå krever mange av de ansatte pengene tilbake for kjøp av sine Apple-produkter, melder Reuters.

– Da jeg hørte nyheten om at butikken er fake, løp jeg hit umiddelbart for å få en kvittering, jeg er så opprørt. Med en butikk som denne ser det så troverdig ut, hvem ville trodd den var falsk?, sier en kjøper ved navn Wang til nyhetsbyrået.

Hun vil ikke ha etternavnet sitt på trykk, men sier at hun brukte 2300 dollar på en iPhone og en Macbook Pro for en måned siden. Hun hadde ikke fått kvittering for kjøpet da hun gikk til anskaffelse av produktene, men ble lovet at hun skulle få det senere. Men flere har også reagert på at butikken har gitt seg for å være ekte. Ifølge en ansatt i butikken skal det ha kommet mange kunder med krav om å få pengene tilbake.

– Kan dekorere som vi vil

– Mediene maler et dårlig bilde av oss og får oss til å virke "fake", men vi selger ikke forfalskninger. Alle våre produkter er ekte, det kan du sjekke selv sa en ansatt, som ikke ønsker å gi sitt navn.

– Det er ingen kinesisk lov som sier at jeg ikke kan pynte butikken min på den måten du ønsker, fortsetter han.

Ifølge Reuters har Apple nektet å kommentere historien om den falske Apple-butikken, så det er fortsatt uvisst om de kommer til å iverksette konkrete tiltak som følge av dette.

annonse

Les også