NyhetVi har prøvd Instagram 3.0

Instagram har fått stilige fotokart

Se hvor du og vennene dine har tatt bildene.

Den populære bildedelingsappen Instagram har nå kommet i versjon 3.0. Og det er ikke rent få nyheter produsenten kan by på i denne oppdateringen.

Vi har prøvd Instagram 3.0, og selv om vi ikke har rukket å teste den nye appen grundig kan vi slå fast at appen har blitt mye bedre enn forrige versjon.

Instagram skriver på sin blogg at de i denne versjonen har fokusert mest på å gjøre det enda enklere å navigere rundt i appen. Den største nyheten er en helt ny Photo Maps-funksjon, som lar deg se dine egne og andres bilder på et kart. Dermed slipper du å bla gjennom endeløse lister for å finne det bildet du er ute etter, men kan i stedet lokalisere de mest interessante bildene direkte på et kart – der hvor bildet ble tatt.

Dette er prosessen du må gjennom første gang du skal dele et bilde og vise det på ditt eget Photo Map.

Del de bildene du vil

Når du starter opp Instagram 3.0 første gang, blir du spurt om hvilke av dine eksisterende bilder du ønsker å legge til ditt eget Photo Map. Her kan du altså velge å la være å avsløre hvor enkelte bilder er tatt, hvis du vil det.

Senere tar du bilder på helt vanlig måte og huker av for "Add to you Photo Map" for å legge bildet på ditt eget kart. Første gang får du en advarsel om at dette betyr at alle kan se hvor bildet er tatt. Skulle du angre deg, kan du senere gå inn og fjerne enkeltbilder fra kartet ved å trykke Edit-knappen inne i kartvisningen.

Den aktuelle posisjonen på kartet kan eventuelt gis et navn, eller du kan "sjekke inn" på steder andre har opprettet tidligere.

Zoomfunksjonen i Photo Maps er ganske stilig, og lar deg raskt zoome inn ved å trykke på grupper av bilder på kartet.

Stilig zoomfunksjon

Photo Maps-funksjonen har en veldig stilig zoom-funksjon. Når du går inn på ditt eget kart eller kartet til noen av de du følger, får du først et verdenskart med bildene plassert i grupper på de stedene du har vært.

Trykker du på en gruppe bilder, zoomer Instagram inn og sprer bildene i gruppen utover kartet der hvor de hører hjemme. Noen ganger åpenbarer det seg også nye grupper med bilder, som du kan klikke på for å se flere bildegrupper eller enkeltbilder. Et trykk på en minus-tast zoomer ut på kartet og regrupperer bildene igjen.

Slik ser brukerprofilene ut i Instagram 3.0.

Appen er blitt raskere og bedre

I tillegg til nye funksjoner som Photo Maps, har Instagram også gjort enkelte forbedringer i brukergrensesnittet, slik at appen skal se mer strømlinjeformet ut og være enklere å bruke. Rutenettvisningen av bilder benytter nå større miniatyrversjoner av bildene, slik at det skal være raskere å finne interessante bilder.

Instagram har også fått "uendelig rulling" overalt, det vil si at det hele tiden vil dukke opp nye bilder når du ruller nedover på sider og beveger deg rundt i appen.

Skjermbildet hvor du laster opp nye bilder har også fått nytt utseende. Den mest åpenbare endringen er knappen for å geotagge bildene ved å legge det til på fotokartet ditt, og for å navngi posisjonen. Men det er også en større tekstboks for å legge inn beskrivelser av bildene.

Det er nå mulig å rapportere bildekommentarer som "støtende" eller som spam. Til sist har Instagram 3.0 ifølge produsenten blitt forbedret så appen skal være raskere, spesielt på nyere enheter.

Les også:

Her kan du se en videodemonstrasjon av den nye Photo Map-funksjonen:

Instagram 3.0 - Photo Maps Walkthrough from Instagram on Vimeo.

Les også
Metro.am: Savner du Instagram til Windows Phone?
Les også
Lærer'n din skulle bare visst...
Les også
Sjekk ut de nye iPhone-appene
Les også
Ekstremzoom fra Olympus
Les også
Lei av Instagram-bilder?
Les også
Et ekte spionkamera
Les også
Vis frem instagram-bildene dine - på magen
Les også
Android-apper for enhver smak
Les også
Er Instagram ødeleggende for fotografiet?
Les også
Ny app kommuniserer med fuglekvitter
Les også
Kjekke apper til sommerferien
Les også
Her er Instagram-brillene
annonse