Til hovedinnhold

Spotify slipper et dusin nye apper

Nå kan du bla gjennom hefter og dykke ned i historien til legendariske artister.

På tampen av fjoråret lanserte Spotify apper på sin musikktjeneste. Dette har blant annet gjort det enklere å oppdage ny musikk, se sangtekster i sanntid og så videre.

Nå slår tjenesten på stortromma igjen og slipper hele 12 nye apper – deriblant fra store plateselskaper som Warner. Andre apper tilbyr deg å bla i albumhefter, lage spillelister basert på din Facebook-aktivitet, høre på musikk som er populær på Twitter og dykke ned i historien til legendariske artister.

De 12 appene

Classify

Classify gjør det lettere for deg å oppdage klassisk musikk. Du kan utforske musikken via komponister, tidsepoker, stemninger, instrumenter eller sjangre.

The Complete Collection

Med denne appen kan du utforske bilder, sangtekster og annen informasjon for å lære mer om ikoniske artister mens du lytter til musikken deres. Du kan for eksempel få vite hvem som skrev akkurat den låta av Eminem eller hvem som produserte ei låt du digger.

150 albumhefter vil være tilgjengelig ved lansering og Spotify lover at mange flere dukker opp snart.

Def Jam

Def Jam Recordings er en av spesialistene innen hip hop, R&B og popmusikk, og denne appen gir deg enkel tilgang til deres katalog.

Digster

Digster byr på nye spillelister hver uke, og appen hjelper deg med å bygge nye spillelister ut fra det du tidligere har lyttet til. I tillegg kan du søke på spillelister lagd av artister eller finne ny musikk basert på antall "likes" på Facebook.

Domino

Domino er et plateselskap for en rekke indieartister og tilbyr en lett måte å få tilgang til deres musikk på. Appen byr også på innføring i Dominos 20-årige historie ved å utheve artister, tilby eksklusive låter og kommentarer fra venner og allierte i indieverdenen.

Filtr

Filtr er en app som lar deg lage spillelister basert på musikksmaken til dine venner på Facebook, samt folk som har akseptert invitasjoner til arrangementer, dine Spotify-lister og favorittartister. Filtr anbefaler i tillegg redaksjonelle spillelister i forhold til det du liker.

Hot or Not

I denne appen bestemmer du hvilken av to låter som er hot eller not i en duell. De låtene som vinner mest kommer på topplister, og det kan du være med og påvirke.

The Legacy Of

Denne appen lar deg grave deg ned i historien til noen av verdens mest hyllede artister. Høyoppløselige bilder, spillelister, håndplukkede album, biografier og mer er tilgjengelig for deg. Artistene her inkluderer Bob Dylan, Miles Davis og Stevie Ray Vaughan. Nye artister blir uthevet hver uke.

Matador Records

Matador gir deg informasjon om nye utgivelser, turnédatoer, spillelister og mer. Du kan også utforske historien til det New York-baserte indieplateselskapet gjennom en interaktiv guide.

[PIAS]

Enda et indieplateselskap som lar deg oppdage musikken sin via spillelister og fremhevede album. Oppdateres ukentlig.

TweetVine

TweetVine saumfarer Twitter på jakt etter innlegg med hashtagen #NowPlaying og lager Spotify-lister basert på resultatene. Dermed får du tilgang til den mest populære musikken fra det sosiale nettstedet.

the warner sound

Denne appen gir deg tilgang til sanger, album og spillelister fra Warner Music Group – med artister som Green Day, Bruno Mars, Linkin Park, The Doors, Grateful Dead og Aretha Franklin på laget. Andre egenskaper inkluderer sjangerspesifikke spillelister, dagens album, familietre (hvor vi kan se innflytelsene til moderne artister) og mer.

(Kilde: Spotify)

Les også
Microsoft med Spotify-rival
Les også
Platebutikkene er døden nær
Les også
Spotify får mer sømløs musikk
Les også
Slik skal Sony slå Spotify
Les også
Si hallo til Spotify Apps
Les også
Spotify og Boxee slår sammen kreftene
annonse