Tek.no

Nyhet

Julegaven som gir varige gleder

17 Mar 2011 15:30Først publisert 13 Des 2005 15:21
annonse

Det finnes en rekke muligheter for utskrift av digitale bilder, enten de nå er tatt med digitalt stillbildekamera eller mobiltelefon med kamerafunksjonalitet. Bildene kan sendes inn til fremkalling via Internett, du kan sende bildene til flere typer skrivere, eller du kan laste dem ned på en PC og skrive dem ut derfra.
Så hvorfor strekker vi oss da så langt som til å si at dette er den perfekte partneren til mobilkameraet ditt?
Enkelt
Det er det flere grunner til. Den kanskje aller viktigste er at det er så enkelt. Du trenger ikke skru på noen PC, installere drivere eller koble mobiltelefonen din til PC for å overføre bilder. Selphy er klar rett ut av boksen. Sett i papir og ledning, og skru på. Så finner du frem mobiltelefonen, blar frem til bildet du vil skrive ut, peker på den lille skriveren og velger send via Infrarød.
Så går resten av seg selv. Noen få strakser etter kommer bildet ut av skriveren, klar for innramming eller plassering i fotoalbum.
Kvalitet
Men det finnes andre løsninger som også er enkle. De fleste av dem er imidlertid basert på sublimeringsteknologi, der film i ulike farger legges lag på lag på fotopapiret, før bildet kommer ut av maskinen. Forskjellen på de to teknologiene ser du fort. Sublimering tar lenger tid, og resultatet er ikke på langt nær like godt.

Utskriftskvaliteten er derfor vårt andre argument for Selphy.
Holdbarhet
Det tredje argumentet er holdbarhet. Selphy DS810 bruker en ny type blekk som har en holdbarhet på hele 100 år, forutsatt at bildet oppbevares under plast i et album. Men selv uten glass og ramme kan bildet ligge fremme i år etter år uten at fargen blir borte. Med den nye blekkteknologien får du like varige bilder fra denne skriveren som du tidligere bare kunne få fra et fotolaboratorium.
Allsidig
Det fjerde argumentet er allsidigheten. Skriveren har minnekortlesere som lar deg skrive direkte fra minnekort, enten du bruker minnekortet i mobiltelefonen eller fra digitalkameraet. På skjermen kan du i tillegg gjøre flere innstillinger for å få utskriften mest mulig slik du ønsker den.
Den kan også kobles til PC, eller skrive ut fra kameraer med PictBridge via USB-porten. Du kan sågar sette en bluetothdings i USB-porten og sende bildene til skriveren via Bluetooth.
Billig
Og til slutt – prisen. Løsningen vi har testet koster om lag 1.400 kroner. Det er betydelig mindre enn hva de fleste har betalt for mobiltelefonen, men gir samtidig muligheten for å sitte i ro og mak hjemme og plukke ut favorittbilder fra mobilen til utskrift på papir.
Selv har husstanden både PC og fotoprinter fra før, men nå kan resten av familien, som også har fotomobiler, skrive ut bildene sine uten å måtte grave seg gjennom alle prosjektene som befinner seg inne på mitt hjemmekontor.
Så om du er i beit for et godt julegavetips – Selphy DS810 vil neppe skuffe den som pakker ut gaven!

annonse

Les også