Nyhet

Foreldrekontroll av mobilen

Netintelligence er et britisk sikkerhetsfirma som mener de kan gi foreldre kontroll over hvilke bilder og videoer barna kan laste ned til mobiltelefonene sine. Dermed blir det opp til de voksne hva barna får se og ikke.

I fjor vant selskapet en pris for programvaren Safekeeper, og nå har de laget en mobilversjon med samme funksjoner. Med Safekeeper får foreldre sette detaljerte retningslinjer på barnas telefonbruk.

Like strengt som PC

Mobiltelefoner blir stadig mer avanserte, og dermed blir også behovet for strengere retningslinjer større. Ettersom mobiltelefonene snart kan ta opp og lagre like mye som bærbare datamaskiner må det strammes inn på bruken.

- Vi må være like forsiktige og ha samme type beskyttelse og kontroll over mobiltelefoner som vi har over datamaskiner, sier Phil Worms i Netintellicence ifølge Cellular-News.

Han mener at teknologien går svært raskt og at det er viktig at foreldre beskytter barna sine fra innhold som blir tilgjengelig på mobiltelefonene deres.

Blokker

Det programmet ifølge nettstedet gjør er å blokkere og filtrere nettsider. Foreldre kan for eksempel holde oversikt hvilke sider barna besøker via mobilen og blokkere GPRS-tilgangen dersom de ønsker det.

En annen fordel er at programvaren inneholder en database over mer enn 30 millioner internettfiler som er merket som upassende for barn. Disse blir automatisk blokkert.

Netintelligence Mobile har også funksjoner som anropsrestriksjoner og logging, blokkering av typisk 820-nummere, simkortblokkering, filtrering av meldinger og antivirus.

Programmet er forventet ferdigtestet i løpet av våren 2007.

annonse