NyhetDenne skanneren gjør strekkoden gammeldags

Denne skanneren gjør strekkoden foreldet

Gjenkjenner dagligvarer på egenhånd.

Fremtiden har tatt en aldri så liten snarvisitt med denne innretningen. Japanske Toshiba Tec har utviklet en skanner som får strekkoden til å gå ut på dato – skanneren deres klarer nemlig å gjenkjenne varer – uavhengig av om det er ferskvare eller boksmat.

Teknologien er så avansert at den til og med klarer å skille mellom epler fra ulike selskaper. Skanningen er i tillegg raskere enn tradisjonell strekkodeteknologi og fjerner behovet for å taste inn koder manuelt på frukt og grønnsaker, slik som systemet er i dag.

Små detaljer

Skanneren har det slående navnet "Object Recognition Scanner" og identifiserer ulike objekter ved hjelp av et kamera. Teknologien tar i bruk ulike teknikker for å kjenne igjen mønstre og former, og skiller mellom objekt og bakgrunn, slik at den kan jobbe raskt.

At maskinen er i stand til å skille mellom ulike epler henger sammen med at de har små forskjeller som vi vanligvis ikke legger merke til. Dette kan være ulikheter i farger, størrelser og så videre.

Skanneren kjenner også igjen etiketter, tekst og bilder.

Kommer med database

Toshiba leverer skanneren med en database som inneholder grønnsaker, ferskvarer og andre produkter som vanligvis befinner seg i matbutikken. Dette gjør det enklere å ta skanneren i bruk umiddelbart, fremfor å "trene" den opp i hver butikk.

Japanerne jobber videre med å finjustere skanningen, slik at den skal bli enda bedre til å lese objekter, uansett om de blir delvis dekket til, beveger seg raskt eller befinner seg langt unna kameraet.

Skanneren hører fremdeles fremtiden til for de fleste, og det vil nok ta en stund før du får se den i din lokale Rimi-butikk.

Se en video av skanneren på YouTube:

(Kilde: DigInfo TV)

Les også
Stikkontakt kjenner deg igjen
Les også
Microsoft får deg til å snakke fremmede språk
Les også
Volvo lanserer airbag for fotgjengere
Les også
Her er OLED-fremtiden
Les også
– Om ti år kan du flytte hjernen din til en robot og leve evig
Les også
Reklameskilt ser hvilket kjønn du er
Les også
Snart kan du ta med sjampoen i håndbagasjen på flyet
annonse