Til hovedinnhold

Creative fornyer seg på lydkortfronten

Slipper lydkort med firekjerneprosessor.

Den gamle kjempen Creative Technology er atter tilbake med nye lydprodukter, og denne gangen er det en firekjernet lyd- og taleprosessor som står i sentrum. Sound Core3D er navnet, og denne vil finnes i de ulike Sound Blaster Recon3D-produktene.

Først ut er den USB-baserte Sound Blaster Recon3D, som skal gi deg skikkelig 5.1-lyd fra Windows, OS X, Playstation 3 og Xbox 360. Boksen har innganger for mikrofon og aux, og utgang for hodesett. I tillegg har den selvfølgelig en USB-inngang.

I tillegg kommer det tre ulike PCIe-baserte kort. Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Champion kommer med eget kontrollpanel som kan monteres i en brønn for optiske enheter. Her skal det følge med en mikrofon som gjør at man skal kunne bruke høyttalere uten at lyden fra dem ødelegger lyden som blir tatt opp av mikrofonen. Kortet er ventet ut på markedet i første kvartal 2012.

Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional byr på omtrent det samme, men her mangler kontrollpanelet. Begge kortene har i tillegg ymse Creative-programmer i bøtter og spann, som alle skal forbedre lyden på en eller annen måte.

Nederst på stigen finner vi Sound Blaster Recon3D, 24-bits DAC, 24-bits ADC, integrert hodetelefonforsterker, S/PDIF samt alt det man egentlig forventer. Kortet kommer noe senere i år.

(Kilde: Creative)

annonse