Til hovedinnhold

Ti måter Apple og Google kan gjøre TV-er bedre

LA Times har laget en liste av forhåpninger.

Los Angeles Times har satt sammen en liste over hvordan TV-snusende selskaper som Apple og Google kan bidra til fremskritt og utvikling på TV-fronten.

Kort fortalt ønsker LA Times seg enklere systemer, bedre brukergrensesnitt og større valgfrihet til å skreddersy TV-opplevelsen etter dine egne behov. Se den komplette ønskelisten nedenfor.

Ønskelisten

1) Én, enkel fjernkontroll

De fleste moderne hjem har gjerne flere fjernkontroller. Én for å skru på TV-en, én for dekoderen, én for hjemmekinoanlegget og så videre. Det finnes visstnok universalfjernkontroller, men LA Times etterlyser bedre løsninger på dette feltet.

I tillegg vil de ha en fjernkontroll med enklere grensesnitt. På dagens fjernkontroller er det altfor mange knapper, og viktige knapper som "Power" befinner seg ofte på obskure steder.

2) Én enhet

LA Times vil ha tjenestene fra TV-en, Blu-ray-spilleren, dekoderen og TV-boksen sammen i én velfungerende enhet, som skal være enkel å sette opp, enkel å flytte og enkel å kontrollere.

3) Bedre brukergrensesnitt

Brukergrensesnittene på Smart TV-er er for stygge og vanskelige å lese, hevder LA Times. Et bedre grafisk utseende må til, og de peker på tjenesten Netflix som en foregangsmodell.

4) Valgfrie kanaler

Det er altfor mange TV-kanaler som følger med i diverse pakketilbud fra ulike leverandører. Hvor mange pleier du vanligvis å se på? LA Times etterspør en løsning der du betaler for akkurat de kanalene du vil ha og ikke mer.

5) Enkel favorittliste

Dette er løsningen for de som fremdeles ønsker å beholde det enorme lasset med kanaler. Det burde være en enklere måte å lage og administrere en favorittliste, og LA Times forestiller seg noe à la drag-and-drop for rask og lett bruk.

6) Innholdstilbud på ett sted

Det dukker opp stadig flere innholdsleverandører som tilbyr TV-serier og filmer når du selv ønsker å se det. I USA har de tjenester som Netflix, Hulu og Amazon Prime, og LA Times vil at deres nye TV skal ha slike alternativer bygd rett inn, uten behov for ekstra kabler eller bokser.

7) Ingen lagringsbegrensning

Å ta opp TV digitalt på sin dekoder er et flott alternativ for mange, men lagringsplassen minsker raskt for ivrige serietittere. LA Times ønsker å kvitte seg med ideen om å lagre TV-serier lokalt, men heller ha muligheten til å "lagre" dem i nettskyen slik at du ikke lenger behøver å tenke på plass.

8) Universalsystem

Å se på TV hos andre kan være problematisk ettersom det ikke eksisterer noen felles plattform mellom produsentene. LA Times ønsker at det skal bli like enkelt å se på TV hos andre som det er å sjekke e-posten på andres datamaskiner.

9) Installere selv

Å måtte vente på trege leverandører for å få tilgang til kabel-TV eller Internett er kjipt. Et alternativ er å lage et opplegg der du kan sette opp det lett forståelige og brukervennlige systemet på egen hånd uten venting.

10) Hodetelefoner

LA Times siste ønske er trådløse hodetelefoner for TV-en. Dermed kan du se på TV-en med så høyt volum du vil uten å bekymre deg for å plage naboene.

annonse