Slik får du flere Google-kalendere på Windows Phone

En av ulempene med Windows Phone-kalenderen er at den kun viser én Google-kalender. Slik kommer du rundt problemet.

Dagens triks

Vi plukker ut ett smart triks hver dag, som gjør at du får enda større utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

Har du et smart tips du vil dele med leserne? Send en e-post til kurt@tek.no.

Av en eller annen grunn er det kun hovedkalenderen som vises i kalenderappen i Windows Phone, når du legger til Google-kontoen din. De som har en Android-mobil kan se flere kalendere, noe som er praktisk for eksempel hvis du vil opprette en felleskalender som alle i familien har tilgang til, eller vil dele en kalender med venner og kolleger.

Det samme problemet finnes på iPhone, men der har Google laget en egen nettside som lar deg velge hvilke kalendere som skal vises på iPhone-en din. En slik nettside finnes ikke til Windows Phone.

Trikset er å lure Google til å tro at din Windows-mobil er en iPhone. Men du må gjøre det fra en PC, hvis du da ikke har tilgang til en iPhone i tillegg til Windows-mobilen. Metoden kan virke litt komplisert, men følger du den trinn for trinn og holder tunga rett i munnen, bør det gå greit.

 • Før du begynner, må du legge til Google-kontoen din på Windows-mobilen og synkronisere Google-kalenderen så den vises på mobilen.
 • Dette trikset fungerer lettest hvis du installerer Safari-nettleseren. Har du en Mac, har du allerede Safari installert – hvis ikke går du til http://www.apple.com/safari/download/ for å laste ned og installere.
 • Gå til Valg-menyen (under tannhjul-symbolet i Windows-versjonen av Safari), velg Avansert-fanen og kryss av for Vis utvikle-menyen.
 • Velg den nye menyen Utvikle, og velg så Brukeragent -> Safari iOS 4.x.x – iPhone.
 • Nettsider du besøker med Safari vil nå tro du bruker en iPhone.
 • Gå til https://calendar.google.com og logg deg inn.
 • Gå til http://m.google.com/sync
 • Får du melding om at Google Synkronisering "ikke håndteres på denne enheten", trykker du Endre språk og velger English (US).
 • Nå dukker det opp en liste over alle mobiltelefoner du noensinne har synkronisert mot Google-kontoen din.
 • Gå til Valg-menyen i Safari igjen, og velg fanen Sikkerhet. Skru av JavaScript og lukk vinduet.
 • Velg Windows-telefonen din fra listen. Velg de kalenderne du vil se på Windows-mobilen og trykk Save.

For å få kalenderne over til Windows-telefonen, går du til e-postklienten for Google-kontoen din på mobilen og trykker Synkroniser-knappen (den med to piler som går i sirkel). Både e-post og endringer i kalenderen synkroniseres. Åpner du kalender-appen skal alle de valgte Google-kalenderne ha dukket opp. Trykk de tre prikkene nederst til høyre og velg Innstillinger for å skru av eller på ulike kalendere.

Les også tidligere mobiltriks her:

Vi kommer med flere tips de neste dagene. Imens kan du lese våre guider på disse sidene. Der finner du blant annet den populære Android-skolen, guide til treningsapper og sju tips som lurer mobiltyven.

Les også
Få en proff e-postsignatur
Mer om
annonse