Til hovedinnhold

OCZ viser frem Everest 2

De har laget SSD-kontrolleren selv, nå blir den enda bedre.

Hardware/Las Vegas: På årets CES-messe har OCZ vist frem en rekke nyvinninger. Vi har allerede sett den første TLC-baserte SSD-en og deres splitter nye PCIe-kontroller.

Det er imidlertid ikke alt, OCZ kunne også vise frem en fungerende prototype av deres kommende Everest 2-kontroller. Dette er kontrolleren de har produsert sammen med selskapet Indilinx som de kjøpe for ett år siden, og en oppgradering av Everest-kontrolleren som sitter i Octane-serien som har vært i salg noen måneder allerede.

Målet til OCZ med Everest-kontrolleren har hele tiden vært å kunne tilby forbrukerne høy ytelse uansett hvilken form for oppgave den blir satt under. Av en tekniker fra OCZ blir vi fortalt at det er nettopp dette de nå satser hardere på, men at man fortsatt konsentrerer seg om de små filene.

God ytelse, uansett

Prototypen vi fikk demonstrert stod riktig nok i en OCZ-maskin, så det gjelder å ta ting med en liten klype salt, selv om hele oppsettet virket legitimt. Under skriving og lesing av filer på 4 KB i et tilfeldig mønster dro SSD-en unna 80 000 IOPS begge veier samtidig som overføringshastigheten lå over 350 MB/s. Da var QD-verdien satt til 32, som er relativt normalt for slike tester.

Mest spennende var det imidlertid at om man senket QD-tallet til 3, som normalt ville betydd et massivt fall i antallet IOPS, datt det ikke lengre ned enn til rundt 77 000.

Dette er en SATA 6 Gbit/s-basert SSD, og OCZ sikter mot å få den sekvensielle skrive- og leseytelsen opp mot 550 MB/s, mens antallet IOPS under tilfeldig lesing skal kunne presse til ele 105 000 eller 90 000 ved skriving.

Videre støtter kontrolleren lagringskapasiteter opp mot 2 TB, uten at SSD-en behøver å bli større enn det tradisjonelle 2,5"-formatet.

OCZ satser foreløpig på at SSD-en blir lansert i juni senere i år.

Les også
Her er verdens første TLC SSD
Les også
Kingston SSDNOW V200 128 GB: Denne SSD-en bør du styre langt unna
Les også
Corsair Performance Pro 256 GB: Denne drar skikkelig unna
annonse