Til hovedinnhold

Nytt forsøk på norske mobiler

Kvaleberg AS er et nytt Oslo-basert selskap som satser på mobiltelefoner. Både Simonsen Elektro og Magcom har prøvd før, men til tross for at Norge er GSM-ens far i tillegg til å være først ut med NMT ble ingen av disse noen suksess. 

Les mer om norsk mobilhistorie »

Nå prøver altså et nytt norsk selskap seg på mobilmarkedet. Kvaleberg AS har planer om å selge 1,5 millioner mobiler til neste år, og har budsjettert i forhold til det. Trolltech-gründer Håvard Nord er med på laget som styremedlem. 

Skal koste 500 kroner

Med Trolltech-gründer på laget venter du deg kanskje avanserte telefoner basert på Linux, men dette er ikke satsingsområdet til Kvaleberg. Kvaleberg kjøper inn telefoner fra andre teknologiprodusenter, og lager bare programvaren selv. Telefonene skal koste rundt 500 kroner. Maskinvaren i telefonene blir altfor svak til å kjøre et avansert operativsystem. 

Kvaleberg-telefonene blir en konkurrent til for eksempel Nokia S40-telefonene, altså enklere Nokia-telefoner som likevel har en rekke funksjoner som nettleser, FM-radio, minnekort, støtte for Youtube og støtte for Bluetooth A2DP, ifølge digi.no.

Den nye programvaren Oslo-selskapet utvikler har fått navnet Mimiria, og selskapet kaller det en programvareløsning for featuretelefoner. 

Stort marked

Kvaleberg-gründer og daglig leder, Egil Kvaleberg, forklarer til digi.no at markedet for telefoner i 500-kronersklassen er stort. I Norge selges det mange dyrere telefoner, mens enklere telefoner dominerer på verdensbasis. En lansering i Latin-Amerika har vært et gjennombrudd for selskapet, og Kina skal også være et viktig marked neste år. 

(Kilde: digi.no)

annonse