Til hovedinnhold

FotoKnudsen er konkurs

19 butikker stenger dørene og 232 ansatte mister jobben.

FotoKnudsen er konkurs, melder NA24 og BA og flere andre medier i dag.

– Selskapet kommer til å begjære oppbud i dag. Er skifteretten enig i det, blir det åpnet konkurs, uttaler selskapets sjef, Ole Bjørn Knudsen, til BA.

Videre kan han fortelle at resultatet for 2012 ligger an til å bli 11 millioner kroner i minus, og at hans familie de siste 10-12 årene har tapt over 50 millioner på denne bransjen.

Mister jobben

Konkursen fører i følge BA til at 232 ansatte mister jobben, og alle de 19 butikkene stenger dørene. Konkursen er en følge av at selskapet ikke har greid å omstille seg til den raske teknologiske utviklingen, uttaler Knudsen overfor BA.

På spørsmål fra BA om hva som vil skje med bildene i selskapets bildebank, sier han:

– Jeg velger å tro at minnebanken vil være relativt trygg, det vil nok komme nye former for drift vil jeg tro. Men dette er det bostyrer som må bestemme.

FotoKnudsen satset hardt på filmfremkalling på nittitallet og tidlig 2000-tall, men har blitt nødt til å nedskalere driften etter at fotobransjen ble mer eller mindre heldigital. Gradvis har selskapet som var markedsdominerende for bare et tiår siden forsvunnet mer og mer fra bybildet.

Les også: Samletest: Skal du lage fotokalender, er dette stedet

Utsatte lønnsutbetalinger

For halvannen uke siden tok FotoKnudsen det skrittet å utsette lønnsutbetalingene til de ansatte en uke, i et forsøk på å holde konkursen på avstand, et grep som tydeligvis ikke har hatt den ønskede effekten.

Konkursen kommer drøye to år etter at avdelingen for profesjonelle, FotoKnudsen Pro (tidligere kjent som Oslo Kameraservice) måtte stenge:

Les også: FotoKnudsen Pro stenger dørene

FotoKnudsens websider finner vi i skrivende stund denne meldingen:

sitat"Det er med stor beklagelse at styret i Fyllingsdalen Foto AS, tidligere FotoKnudsen AS, besluttet å begjære selskapet konkurs 11.2.2013. Vi beklager de ulemper dette medfører for våre kunder. Det jobbes med å finne gode løsninger for å ivareta våre kunder på en best mulig måte. Dette gjelder både lagringstjenesten, Minnebanken, analoge filmer og alle bestillinger i produksjon.
Vi vil fortløpende oppdatere fotoknudsen.no med mer informasjon."

Har du bilder lagret hos FotoKnudsen?
Slik kopierer du dem til din egen datamaskin i tilfelle de skulle bli utilgjengelige som følge av konkursen.

Slik så FotoKnudsens butikk på Storo ut i ettermiddag.Foto: Are Thunes Samsonsen, Akam.no
Mer om
annonse