Til hovedinnhold

Panasonic med mer moro

Lanserer nytt speilløst og telezoom.

Montasje: Akam.no / Foto: Panasonic/Istockphoto

Det skjer en hel del på Photokina i år og Panasonic ligger heller ikke på latsiden. I dag lanserer de et nytt speilløst systemkamera og en helt ny telezoom: Panasonic LUMIX GH3 og Panasonic LUMIX G X VARIO 35-100 mm f/2.8

Les også: Test: Panasonic LUMIC DMC-LX7

Panasonic LUMIX GH3
GH3 er Panasonics siste tilskudd til deres G-serie. Det er et speilløst systemkamera, utstyrt med en ny 16,05 megapiksler stor Live MOS-bildebrikke og en bildeprosessor de kaller for "Venus Engine". ISO-rekkevidden går fra 200 til 12.800, med mulighet til å utvide den ned til ISO 125 og opp til ISO 25.600. Kameraet skal kunne klare seks bilder per sekund i full oppløsning eller hele 20 bilder per sekund om man nedskalerer til fire megapiksler.

Panasonic GH3.Foto: Panasonic

For å komponere bildene sine kan man velge mellom å bruke skjermen bak eller den elektroniske søkeren. Skjermen er en 3,0 tommer stor OLED-skjerm med 614.000 piksler. Den elektroniske søkeren er også en OLED-skjerm, men denne har 1.744.000 sub-piksler. I følge Panasonic skal de ha doble OLED-skjermer for å spare strøm.

Som alle andre systemkameraer som slippes nå så har selvfølgelig Panasonic LUMIX GH3 også mulighet til videoopptak. I filformatet AVHCD er maks oppløsning på videoopptak full HD (1080/50p), men velger man å bruke formatet MOV skal GH3 takle 72 Mbps. Man har også mulighet til å lagre videoopptakene sine i MP4. Det spennende med videoopptak er at GH3 har såkalt ansiktsgjenkjenning selv under filming. Det betyr at kameraet skal klare å holde fokus på ansikter, selv om man flytter seg rundt og beveger seg.

Flere produsenter har startet med mulighet for trådløs tilkobling til kameraet. Dette er noe Panasonic også vil være med på. LUMIX GH3 er utstyrt med innebygd Wi-Fi og kan, som Nikons D600 og Canons EOS 6D, kontrolleres gjennom smarttelefon (Android og iOS). De har også tilrettelagt for lagring i den store skyen med tjenesten LUMIX CLUB Cloud Sync.

Panasonic LUMIX G X VARIO 35 - 100 mm f/2.8
Panasonics nye telezoom er laget spesielt for mFT og tilsvarer 70 - 200 mm i fullformat. Objektivet har største blender 2.8 gjennom hele zoom-området og samtidig også blitt utstyrt med Panasonics egen bildestabilisator (Power O.I.S.). Inni selve objektivet finner vi 18 linseelementer i 13 grupper med ett UED- og to ED-linser.

Panasonic LUMIX G X 35 - 100 mm f/2.8.Foto: Panasonic

Objektivet er laget i aluminium og er værbeskyttet for å tåle det pressemeldingen kaller "lett sprut og smuss".

Kilde: Pressemelding

annonse