Til hovedinnhold

- Fremtidens datamaskin lages av blod

Som tatt fra en sci-fi-film. Snart vil datamaskiner ha komponenter av blod, skal vi tro indiske forskere. Foto: IstockPhotos

Å sammenblandle bioteknologi og maskinteknikk har blitt vanligere de siste tiårene. Legene har kunnet lage både kunstige organer og maskiner inni kroppen for å regulere hjerterytme osv. Nå har imidlertid denne teknologien nådd dataverdenen, skal vi tro en indisk forskergruppe.

Nå har forskere fra Gujarat i India klart å skape noe de kaller for en "memristor", melder readwriteweb.com. En memristor skal være en blanding av minne og motstand - laget av menneskelig blod.

En motstand er en del av en databrikke som regulerer flyten av elektrisitet. I motsetning til de fleste motstander, husker en memristor tidligere nivåer av spenning og gir mulighet for en gjentakelse elektrisitetflyten. Dermed skal datamaskinen kunne bli raskere, mener de indiske forskerne.

Vil blande kropp og maskin

Men det er ikke bare raskere elektrisk flyt utviklerne er ute etter. Ifølge R&D ønsker de også å kunne hjelpe andre forskere med å blande maskinkomponenter inni kroppen og omvendt. Dermed vil de kunne reparere nervesystem, blindhet og andre effekter av skader og sykdom.

Det kan også bistå i utviklingen av grensesnitt som utnytter de unike egenskapene til hjernen vår. Hjernen vår er fortsatt overlegen en hvilken som helst datamaskin på mange områder, dette ønsker forskerne å gjøre noe med.

annonse