Tek.no

Nyhet

Møt vår nye forum-journalist

Tek setter fokuset på forumet, og vil presentere alt det gode innholdet fra brukerne våre.

Diskusjon.no
Øystein W Høie
8 Feb 2013 10:24

Øystein er redaksjonssjef for Mediehuset Tek. Han har jobbet med teknologi og internett de siste femten årene, og var med å starte opp Hardware.no i 1999. Han er også gründeren bak Norges største mobilside, Amobil.

Twitter: @sir0

Visste du at det hver dag skrives over 1000 A4-sider med informasjon og meninger på disse nettsidene? Og det er ikke journalistene våre som gjør det – det er brukerne. Litt bortgjemt i menyen under "Forum", vil du finne et nettsamfunn som syder av aktivitet.

Forumet har eksistert siden 2001 og vokser stadig. For kort tid siden passerte vi 20 millioner innlegg. I denne massive kunnskapsbasen, kjent som Diskusjon.no, vil du finne alt fra datatips og forbrukerjus til matoppskrifter og politiske diskusjoner.

En gullgruve for redaksjonen

Vi i redaksjonen nyter daglig godt av all kompetansen til forumbrukerne våre, som beriker artiklene med gode kommentarer, innspill og korreksjoner. Men vi kan bli mye flinkere på å løfte frem alt det andre gode innholdet som finnes der inne.

Med dette i mente, har vi nå bestemt oss for å sette inn en egen journalist til å løfte frem det som skapes hver dag. Vegard Haugen skal saumfare forumet etter de gode debattene, kreative prosjektene og nyttige guidene som skjuler seg der inne.

Vegard Haugen blir nettverkets nye forumjournalist.Foto: Niklas Plikk, Teknofil.no

Målet er å vise et lite glimt av alt som befinner seg bak kategoriene på Diskusjon.no. Og kanskje inspirere en sjel og to til å registrere en konto, stille spørsmål og bidra med sin ekspertise.

Derfor er forumet viktig

Hvorfor er forumet så viktig for oss i Tek? Det handler om at vi besitter en unik ressurs.

Uten å prøve å sammenligne oss med internasjonale crowdsourcing-suksesser som Wikipedia, er det ingen tvil om at Diskusjon.no har en rolle å spille som norsk kunnskapsbase og informasjonskanal.

Diskusjon.no er i dag et av de få norske stedene der du kan stille et fagspørsmål, og få svar fra noen av de ledende ekspertene på sine felt, helt gratis. Det er også et av de få stedene der det fortsatt er mulig å registrere seg anonymt – alt du trenger er en epostadresse.

Ikke minst har Diskusjon.no vist seg å være et samlingspunkt når store hendelser skjer.

Da terroraksjonen inntraff 22. juli, var Diskusjon.no timesvis foran norske medier i å kartlegge situasjonen og omfanget. Mens andre forum måtte stenge ned før de mistet kontrollen over personvern og sjikane, jobbet våre frivillige moderatorer døgnet rundt for å holde diskusjonen innenfor rammene, og sørge for at de tusenvis av innleggene som fosset inn holdt seg innenfor de etiske spillereglene.

Like viktig vil forumet bli i høstens stortingsvalg, og neste gang noe stort skjer i verden, enten det er en teknologisk lansering, fotball-VM eller et politisk brak.

Du kan bidra

Vi håper at Diskusjon.no vil fortsette å samle de smarte, de nysgjerrige, de hjelpetrengende og de engasjerte. Vi lover også å gjøre vårt beste for at all den informasjonen dere bidrar med blir katalogisert og tilgjengeliggjort på en bra måte.

Men for at vi skal klare å lete frem det beste brukerinnholdet, trenger vi din hjelp! Vi har opprettet en ny epostadresse for dette formålet: redaksjonen@diskusjon.no.

Tips oss om de gode forumtrådene, de gode debattene og annet innhold vi kan dra frem på forsidene våre. Så skal redaksjonen gjøre sitt for å vise vei til det gode stoffet.

I mellomtiden kan jeg anbefale deg å ta en titt alt det som finnes i dag:

Besøk Diskusjon.no

Hva synes du forumjournalisten vår burde gjøre? Hvordan kan vi forbedre forumet? Del gjerne dine idéer i kommentarfeltet nedenfor.

Les også
Er spillindustrien på randen av kollaps?
annonse

Les også