Til hovedinnhold

PC-salget fortsetter å falle kraftig - det siste kvartalet var det dårligste på 10 år

Acer

Vi har meldt om den begredelige utviklingen i PC-salget mange ganger tidligere, og selv om det dukket opp tegn på bedring i noen rapporter går salget fremdeles bare én vei. Nå foreligger det en ny rapport som bekreftet nettopp det.

Markedsforskerne hos analysebyrået Gartner la nylig frem sin siste kvartalsrapport, og den viser at PC-salget har krympet med 4,3 prosent i det andre kvartalet i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Dårligste på 10 år

Det ble til sammen sendt ut 61,1 millioner PC-er til forhandlere i løpet av det andre kvartalet. Dette skal ifølge Gartner være det laveste volumet siden 2007, altså på 10 år. Til sammenligning lå antallet forsendelser i andre kvartal i fjor på 63,8 millioner, og ett år før det igjen kunne vi melde at tallet lå på 68,4 millioner. Nedgangen har altså vært relativt bratt den siste tiden.

Ifølge Gartner er det hovedsakelig høyere priser som er årsaken til nedgangen. Prisoppgangen har blitt forårsaket av en vedvarende mangel på viktige PC-komponenter som DRAM, SSD-er og LCD-paneler, skriver selskapet.

Acer med størst nedgang

Det er PC-produsentene Acer, Asus og Lenovo som opplevde den største tilbakegangen i det siste kvartalet, med nedgang på henholdsvis 12,5 prosent, 10,3 prosent og 8,4 prosent. Markedslederen HP var blant de få som opplevde en oppgang i PC-salget, med 3,3 prosent flere forsendelser enn samme periode i fjor.

Når det gjelder markedsandel kniver HP og Lenovo fremdeles i toppen med andeler på henholdsvis 20,8 og 19,9 prosent. Dell og Apple følger etter med henholdsvis 15,6 og 6,9 prosent av PC-markedet.

Slik sikrer du alt du har på PC-en på to minutter »

(Via Digital Trends)

annonse