Nyhet

Xiaomis nye monstermobil har batteri som holder i to fulle dager

Mi Max 2 har både kjempeskjerm og kjempebatteri.

I februar dukket det opp troverdige rykter om at Xiaomi hadde en oppfølger til monstermobilen Mi Max underveis. Nå har selskapet omsider offisielt kunngjort den nye mobilen, via blant annet Twitter.

Som ventet er det nok en gang diger skjerm som gjelder, og som oppfølgeren får Mi Max 2 en skjerm på meget generøse 6,44 tommer. Under panseret har det imidlertid skjedd et og annet.

Enormt batteri

Først og fremst er det batteriet som er verdt å nevne. Den første Mi Max-modellen hadde allerede et svært batteri på 4850 mAh, men på Mi Max 2 er størrelsen jekket videre opp til hele 5300 mAh, noe som plasserer mobilen helt i toppsjiktet når det gjelder batteristørrelse.

Dette holder ifølge Xiaomi til to fulle dager med vanlig bruk, 18 timer med videoavspilling, 21 timer med GPS-navigasjon og 57 timer med tale. Batteriet skal også være stort nok til 10 dager med musikkavspilling og 9 timer med spilling, om dette er mer interessante bruksområder.

Mi Max 2.

Stereolyd og unibody-design

Mi Max 2 skilter ellers med en åttekjerners Snapdragon 625-brikke, 4 GB minne og ente 64 eller 128 GB lagringsplass. Hoved- og frontkameraene er på henholdsvis 12 megapiksler og 5 megapiksler, og når det gjelder lyd har den nye mobilen stereolyd som automatisk aktiveres når man holder mobilen horisontalt for å gi mer trøkk når man spiller eller ser filmer.

Rent designmessig har det ikke skjedd så altfor mye siden sist, med unntak av at Mi Max 2 kommer med fullt «unibody»-metalldesign, der forgjengeren hadde et tredelt deksel.

Prismessig ligger Xiaomis nye brettmobil på 1700 yuan for varianten med 4 GB minne og 64 GB lagringsplass, og 2000 yuan for modellen med 4 GB minne og 128 GB lagringsplass. Dette tilsvarer beskjedne 2000 kroner og 2400 kroner, så vi snakker ennå om rimelige mobiler. Norsk pris og tilgjengelighet er imidlertid ikke kjent.

HTCs nye telefon kan du klemme på. Her er vår test av HTC U11 »

Les også
HTC med ny Android One-telefon
Les også
Snart går Huawei forbi Apple i antall solgte mobiler
Les også
Denne mobilen har en ekstra skjerm på baksiden
Les også
Vi elsket Honor 8 i fjor, nå kommer oppfølgeren
Les også
ZTE slipper telefon med kjempemasse minne og lynrask lading
Les også
LG lanserer billigtelefon for «eventyrere»
Les også
Asus' nye mobil har massivt batteri og hyggelig prislapp
Les også
Xiaomis kjempestore mobil får trolig oppfølger
Les også
Xiaomis nye mobil har diger skjerm og massivt batteri
annonse