Til hovedinnhold

GoPro tilbakekaller sin første kameradrone

Karma har tekniske problemer.

Det tok sin tid, men den store actionkameraprodusenten GoPro lanserte endelig sin første kameradrone i september i år, døpt «Karma». I likhet med visse andre produktlanseringer den sisten tiden har imidlertid heller ikke GoPros dronelansering gått helt smertefritt.

På sine hjemmesider har GoPro nemlig kunngjort at de har tilbakekalt dronen sin på grunn av tekniske problemer med produktet.

Opplever strømkutt

Problemet skal dreie seg om at strømmen plutselig kuttes mens dronen er i bruk. GoPro oppgir ingen flere detaljer om hvor feilen ligger, men er nå i ferd med å undersøke saken.

Ifølge GoPro er det foreløpig et fåtall brukere som har rapportert om feilen, men selskapet oppfordrer samtlige eiere av dronen til å avslutte bruken umiddelbart. Selskapet refunderer hele beløpet til brukere som returnerer dronen, noe man gjør via et skjema lagt ut hos GoPro.

Sammenleggbar

GoPro Karma har vært på markedet i kun et par uker, og er altså selskapets debut på dette markedet. Dronen er kompatibel med GoPro-kameraene Hero4 Black/Silver og Hero5 Black/Session og er sammenleggbar, som skal gjøre den enkel å ta med seg.

Dronen har egen håndkontroll med berøringsskjerm, og av andre spesifikasjoner har den en rekkevidde på opptil 3000 meter og et batteri på 5100 mAh, som skal holde til 20 minutters flytid. Ytre dimensjoner er på 303 mm x 411 mm x 117 mm, og vekten er på én kilo.

Om eller når dronen igjen vil bli tilgjengelig er altså ennå uvisst.

GoPros kameraer skal heldigvis ikke har noen problemer: Her er vår test av nye Hero5 Black »

Les også
GoPros første kameradrone ble tilbakekalt – nå kommer den tilbake
Les også
Denne undervannsdronen har 4K-oppløsning og hjelper deg å fiske
Les også
Denne gir deg fjellstø GoPro-video under tøffe forhold
Les også
GoPro Hero5 har fått en fjernkontroll du kan bruke med stemmen
Les også
Slik ser det ut når et GoPro-kamera festes til en pil
Les også
GoPro Hero5 Black: Mye bedre enn forgjengeren
Les også
«UFO-dronen» kan lyse opp natten
Les også
Endelig er GoPro-dronen her
annonse