Til hovedinnhold

Dette er den første 4K-Blu-ray-spilleren som støtter Dolby Vision

Oppos modell får et fortrinn på HDR-fronten.

Oppo

Fra å være et spinkelt produktsegment har 4K-Blu-ray-spillere nå begynt å bli vesentlig mer tallrike, og kinesiske Oppo er blant aktørene som nå har spillere på det norske markedet. Nå har en av selskapets modeller fått et aldri så lite fortrinn foran andre spillere, melder Engadget.

Oppos 4K-Blu-ray-spiller UDP-203 skal nemlig få støtte for HDR-standarden Dolby Vision via en ny programvareoppdatering, som man kan lese på produsentens egne hjemmesider.

Slik markedsfører Dolby selv sin Dolby Vision-teknologi.
Dolby

Blant de første i sitt slag

Dermed skulle denne modellen være den første 4K-Blu-ray-spilleren som får støtte for Dolby Vision. Spilleren er tilgjengelig i norske nettbutikker til en pris på rundt 7500 kroner.

Dolby Vision skiller seg fra den generiske HDR10-standarden ved at den er i stand til å utnytte egenskapene til hver enkelt TV, for å automatisk optimalisere kvaliteten til hvert enkelt bilde.

Dolby Vision har også vesentlig høyere lysstyrke, med en maksgrense på hele 4000 nits, der vanlig HDR opererer med rundt 1000 nits på det meste. Samtidig vil en enhet som støtter Dolby Vision også automatisk støtte HDR10-standarden.

Man trenger imidlertid også både TV og innhold som støtter standarden for å få glede av den. De kompatible TV-ene kommer så langt hovedsakelig fra LG, og som vi meldte tidligere i år har filmstudioer nå inngått samarbeid med Dolby om å utgi 4K-Blu-ray-filmer med teknologien.

LG har for øvrig en 4K-Blu-ray-spiller på markedet som det også er blitt indikert skal få støtte for Dolby Vision-standarden, som er av tidligste modellene.

Samsung TV-er støtter ikke Dolby Vision: Selskapet har imidlertid nå lansert en ny og bedre HDR-standard »

annonse