Neste måned forsvinner Flash helt og holdent fra Googles nettleser

Chrome går over til HTML5.

Adobes Flash-programvare har fått mye pepper de siste årene av både Mozilla, Apple og Google, som alle har tatt grep for å distanse seg fra programvaren i sine respektive nettlesere. På Chrome-bloggen sin melder Google nå om nye anti-Flash-fremstøt.

Selskapet melder at de skal begynne å blokkere Flash neste måned i 53-versjonen av Chrome. Dette er en oppfølging av tiltaket fra september i fjor, da automatisk avspilling av Flash-innhold ble stoppet i Chrome.

HTML5 blir standard i desember

Videre melder Google at de skal fortsette å «nedprioritere» Flash til fordel for HTML5-standarden. Dette skal skje ved å gjøre HTML5 til standard fra og med Chrome 55, som skal slippes i desember.

Unntaket vil være for nettsider som kun støtter Flash, hvor man vil bli spurt om å aktivere Flash når man besøker siden.

Ifølge Google hadde det en umiddelbar, positiv effekt for både lastetider og batteritid da selskapet stanset den automatiske Flash-avspillingen i Chrome i fjor. Selskapet peker på at HTML5 er vesentlig raskere, lettere og ikke minst sikrere.

Overgangen fra Flash til HTML5 omfatter også annonseringsteknologien til Google. Nylig gjorde selskapet det umulig å laste opp nye annonser laget i Flash på Googles plattformer AdWords og DoubleClick. Støtten for eksisterende Flash-annonser vil bli avsluttet den 2. januar 2017.

Er du Google Chrome-bruker? Her er noen nyttige tips »

(Via Cnet)

Les også
Nå har «dødstidspunktet» for Flash endelig blitt satt
Les også
Nå er Flash enda et steg nærmere døden
Les også
– Nå bruker Chrome mye mindre strøm
Les også
Lukket du plutselig alle Chrome-vinduene ved en feil?
Les også
Flash har fått en henrettelsesdato av Google: Den 30. juni er det slutt på Flash-annonser
Les også
Adobe kvitter seg med Flash-navnet
Les også
Google stopper automatisk avspilling av Flash-innhold med Chrome
Les også
Slik fjerner du Flash og hindrer dataangrep mot maskinen din
Les også
Google fryser Flash
annonse