Nyhet

Seks mobiler har nå støtte for HDR på YouTube

Samsungs nye flaggskip er lagt til den ennå korte listen.

HDR har blitt den store snakkisen når det gjelder bildekvalitet, og etter å inntatt TV-er og PC-skjermer har teknologien også begynt å gjøre seg gjeldende på mobiler. Problemet har vært å få utnyttet HDR på mobil, og nå har vi kommet et godt stykke lengre på dette feltet også.

Som Engadget melder har den populære videotjenesten YouTube nemlig fått støtte for HDR på et knippe nye mobiler. På listen finner vi ikke overraskende flere av de samme modellene som nylig fikk støtte for HDR på Netflix.

Har kommet til Samsungs toppmodeller

Samsung Galaxy Note 8 fikk nylig støtte for HDR på Netflix, og nå følger YouTube etter.

Basert på både Googles uttalelser til Engadget, og en rapport SamMobile, er det følgende mobiler som har støtte for HDR-innhold på YouTube:

LGs nåværende toppmodell G6 og Sony Xperia XZ1 ser ut til å mangle ennå, selv om disse har allerede har fått HDR-støtte i Netflix.

YouTube fikk HDR-støtte allerede i november i fjor på PC, og det har dermed tatt litt tid før støtten omsider kom på plass på den mobile plattformen. HDR-teknikken gir et større spenn av farger, hvitere hvitt og svartere svart. noe som blant annet gir mer detaljer i mørke deler av bildet.

Samsung Galaxy Note 8 er muligens mobilen som gir det beste resultatet når det gjelder HDR, med tanke på at telefonens skjerm nylig ble kåret til den beste og mest lyssterke av alle.

YouTube fikk nylig en svær overhaling »

Les også
Snart vil Chrome gi deg mye bedre bildekvalitet på Android
Les også
Nå kan du se Netflix i toppkvalitet på Apples nye telefoner
Les også
Nå er det fem mobiler som støtter Netflix' aller beste bildekvalitet
Les også
Samsung Galaxy Note 8: Galaxy S8 med penn for 3000 kroner mer?
Les også
Googles Netflix-konkurrent får støtte for HDR
Les også
Bare én mobil på markedet støtter HDR på Netflix
annonse