Til hovedinnhold

Enda raskere ZTE-mobiler med «Intel Inside»

Intel og ZTE utvider samarbeidet.

ZTE var med sin ZTE Grand X IN-modell først ute i Norge med en mobiltelefon basert på en x86-prosessor fra Intel. Nå utvider ZTE samarbeidet med Intel.

Les også: ZTE vil være først med Nvidias nye superbrikke

Den kinesiske mobilprodusenten annonserer at de nå inngår et strategisk samarbeid med Intel, med spesiell fokus på den nye Atom Z2580-prosessoren som ble lansert i forbindelse med Mobile World Congress-messen.

Ifølge en pressemelding vil den nye plattformen innebære signifikante ytelsesforbedringer for neste generasjon Intel-baserte smartmobiler fra ZTE. Mens Grand X IN benyttet en Intel Atom Z2460-prosessor med bare én prosessorkjerne, har den nye Z2580-brikken to kjerner. Plattformens Hyper-Threading-teknologi vil ifølge ZTE kunne tilby dobbelt så god ytelse og opptil tre ganger så rask grafikk som Z2460. Hyper-Threading er navnet på en Intel-teknologi for mer effektiv kjøring av flere operasjoner samtidig i prosessoren, ved at hver prosessorkjerne fremstår som to prosessorer for operativsystemet.

Til tross for bedre ytelse, lover ZTE at batteritiden på de nye mobilene ikke skal være dårligere.

Nye mobiler underveis

– Vi ser frem til både å fortsette og utvide vårt forhold med Intel for å støtte ZTEs vekst i markedssegmentet av smarttelefoner med høy ytelse. Intel er en av våre strategiske partnere i utviklingen av unik, ny mobil-teknologi, sier Ronen Hansen, salgssjef for mobile terminaler i ZTE Norge.

ZTE og Intel jobber nå med å utvikle nye smartmobiler basert på Z2580-prosessoren. Pressemeldingen sier imidlertid ingenting om når de nye modellene kan ventes på markedet.

Foreløpig er det kun ZTE som har Intel-baserte mobiltelefoner i Norge.

Les også vår test av Intel-mobilen ZTE Grand X IN her

annonse