Vil lage taster av tre til Mac

Uvanlig prosjekt underveis på Kickstarter.

På nettstedet Kickstarter har kreative ildsjeler stadig friske prosjekter på gang, som ofte ligger utenfor det man kan kalle tradisjonelt og forutsigbart, hvorav noen er nyttige og andre mindre nyttige.

Et designselskap som kaller seg Raw er nå i ferd med å be om penger til en idé som innebærer å lage taster av tre til Apples bærbare MacBook Pro- og MacBook Air-modeller. Poenget skal ifølge utvikleren selv være å gi brukeren en mer «naturlig» estetisk og taktil opplevelse.

Foto: Kickstarter

Tynne trebiter

Konseptet går mer konkret ut på å legge meget tynne lag av bambus eller treslaget rosentre over hver enkelt tast på tastaturet. Trebitene skjæres ut ved hjelp av en presisjonslaser og lakkeres. Tykkelsen på treet er bare 0,6 millimeter, noe som altså gjør dem temmelig diskré.

For å feste treet til tastene har designerne visstnok funnet en spesiell limtype som gjør at lagene sitter godt fast, men likevel kan fjernes uten å etterlate limrester på tastene.

Utviklerne har også lagd spesielle «rammer» som kan legges over tastene før treet festes for å forhindre skjevheter og unøyaktigheter.

Tretastene vil koste 40 dollar for den trådløse tastaturmodellen A1314, og 45 dollar for A1243-modellen med numerisk tastatur. For å komme i mål trenger utviklerne 25 000 dollar, og har i skrivende stund kun oppnådd 8200 dollar med 23 dager igjen. Det begynner altså å haste litt om idéen skal bli en realitet. Les mer på Kickstarter.

Det råeste Kickstarter-produktet for tiden er Oculus Rift-brillene: Vi har testet brillene til stor begeistring »

(Kilder: Kickstarter, via Product Reviews)

Les også
Denne pekeplaten er laget av tre – og koster over 1000 kroner
Les også
Sjekk denne lekre PC-en av tre
Les også
Musepennen ble en skikkelig Kickstarter-hit
Les også
Denne lille dingsen er en braksuksess på Kickstarter
Les også
Nå skal Apple lage Mac-maskiner i USA
Les også
Vi har testet Oculus Rift – råere blir det ikke
Les også
Ny knøtte-PC har fire ganger kraften til Raspberry Pi
Les også
Denne mini-PC-en er for barn
Les også
Fremtidens skjermer kan drepe bakterier
annonse