Til hovedinnhold

I dag begynner Oppo-salget i Europa

Kinesisk Galaxy S4-konkurrent endelig tilgjengelig.

Slik ser nettstedet Oppostyle.com ut for øyeblikket.Foto: Skjermdump Oppo Style

Det er omtrent tre år siden de kinesiske selskapene Huawei og ZTE etablerte seg i Norge. Nå kan du stifte nærmere bekjentskap med enda et kinesisk selskap – selv om det ikke kommer til oss på helt samme måte som de to nevnte selskapene.

Oppo er kjent for å levere gunstig prisede toppmodeller i Asia. Selskapet har lansert flere telefoner som kunne konkurrert direkte med de heftigste toppmodellene vi får kjøpt her i Europa – på papiret, iallfall.

Europeisk butikk lanseres

I skrivende stund er Oppo Find 5 i ferd med å bli tilgjengelig for europeiske kunder. Klokken på nettsiden Oppostyle.com teller ned mot klokken 11.00.

Les også: Kinesisk råtass-mobil kommer til Norge

Telefonen er utstyrt med en fem tommer stor full-HD-skjerm. Her er det IPS/LCD-teknologi Oppo baserer seg på.

Kraftig innmat

Under panseret har Find 5 en firekjernet systembrikke fra Qualcomm. Snapdragon S4 Pro-brikken er riktignok fra generasjonen før Snapdragon 600-brikkene som står i HTC One og Galaxy S4, men det er fortsatt en råtass.

Oppo Find 5 leveres med 16 eller 32 GB innebygget lagringsplass, men har ikke plass for minnekort. Ellers skilter den med et kamera som knipser bilder med 13 megapikslers oppløsning, og et voksent batteri på 2500 mAh.

Den viktigste vi ser mangler her, er støtte for 4G. Oppo Find 5 er i utgangspunktet en ren 3G-telefon.

Les også: ZTE skrur wow-faktoren til himmels med Grand S

Kryper under 4000 kroner

Prislappen begynner på 399 euro, eller 3000 kroner, og du får gratis frakt innenfor Europa. Det burde gi en pris på mellom 3800 og 3900 kroner, når norske avgifter er betalt.

Les også: Oppo med verdens første full-HD-telefon

(Kilde: oppostyle.com)

annonse