Til hovedinnhold

Her er første bilde av Googles nye hovedkvarter

Splitter nye Googleplex setter effektivitet i høysetet.

NBBJ via Vanity Fair

Google burde være velkjent for de aller fleste mennesker som noensinne har tittet innom Internett. Det amerikanske IT-selskapet har nesten 54 000 ansatte og omsatte i fjor for over 50 milliarder dollar.

Selskapet er kanskje mest kjent for sin søkemotor, men sysler med alt fra nettskytjenester, kart og Street View til mobilsystemet Android og egne bærbare PC-er.

For å komme opp med alle ideene, må selskapet ha et hovedkvarter hvor de ansatte får spillerom. Googleplex i California har tatt seg av de ansatte de siste årene, men selskapet har også lekt seg med tanken om et helt nytt hovedkvarter – lagd helt fra bunnen av. Og nå har altså det første konseptbildet av nye Googleplex blitt offentliggjort.

Se de massive serverparkene Google har:
Dette har Google aldri vist fram før »

Datadesign

Gamle Googleplex.Foto: Coolcaesar / Wikimedia Commons

Nye Googleplex skal ligge i Bay View-området nær hjertet av San Francisco, på hele 102 000 kvadratmeter. Designen tilhører arkitektfirmaet NBBJ fra Seattle, og Google tro er utseende og funksjon basert på data.

De ulike bygningene er rektangulære, med en unik bøyd form. Dette er ikke bare for moro skyld, men er designet som en søkealgoritme, slik at ansatte kan komme seg fra A til B så raskt som mulig.

Kort gåavstand

Ved siden av de ni skjeve bygningene, består komplekset av en haug med broer og tunneler. Hensikten er at to ansatte ikke skal være mer enn 2,5 minutters unna hverandre – uansett hvor de befinner seg på området.

Ellers skal det være grøntarealer på enkelte tak og en stor mengde med kafeer, slik at de ansatte kan ta seg en kaffekopp eller tre.

Det er ikke oppgitt når det nye hovedkvarteret skal stå ferdig eller hvor langt arbeidet har kommet.

Vi besøkte dagens Googleplex:
Se hvordan Google har det på innsiden »

(Kilder: Vanity Fair, Gizmodo)

annonse