Til hovedinnhold

64-bit Intel-nettbrett kommer i andre kvartal

Intels firekjerners Atom-prosessorer dukker snart opp i de første Android-nettbrettene.

Intel dominerer fullstendig i prosessorer for PC-er, men innenfor mobile plattformer som mobiltelefoner og nettbrett har de måttet se seg grundig slått av andre – spesielt produsenten Qualcomm. Med et stadig synkende PC-salg kombinert med en solid vekst i smartmobiler og nettbrett, er det ikke så rart selskapet nå girer opp satsningen på mobile prosessorer.

Under en resultatpresentasjon på torsdag fortalte Intel-sjef Brian Krzanich at de har planer om å selge 40 millioner elektroniske brikker for nettbrett i 2014.

Intel har forsøkt å få innpass hos mobil- og nettbrettprodusentene med spesielt strømgjerrige versjoner av sine Atom-prosessorer, og nå kommer selskapets neste generasjon 64-bit Atom-prosessorer – med kodenavn Bay Trail. 64-bit betyr at prosessoren kan behandle større datamengder samtidig, samt adressere mer minne enn 32-bit-prosessorer.

Intels Mike Bell fortalte om Bay Trail under CES i januar 2013. .Foto: Intel

40 millioner nettbrett-prosessorer

De fleste prosessorer som sitter i mobiltelefoner og nettbrett er basert på en prosessorarkitektur fra det britiske selskapet ARM Holdings, mens Intels prosessorer benytter den såkalte x86-arkitekturen. Det er en ny, kraftigere og mer strømgjerrig versjon av Intels x86-baserte Atom-prosessorer som nå er underveis.

– De fleste Android-nettbrettene med Bay Trail vil begynne å dukke opp i andre kvartal. Husk at vi har gjort et skifte her – den originale Bay Trail handlet utelukkende om Windows, sa Krzanich.

Han fortsatte med å forklare at de halvveis i prosessen gikk over til å fokusere på Android, noe som gjorde at lanseringen av Android-nettbrett med Bay Trail har blitt forsinket.

På CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar var det såvidt vi vet ikke et eneste Android-nettbrett med Bay Trail å oppdrive.

Les også: Nvidias nye Tegra-brikke har 192 kjerner

annonse