Til hovedinnhold

Populære apper klare for Windows Phone

Med Instagram og Waze på plass, er ytterligere to hull i apprekka til WP8 tettet.

Microsoft tetter enda noen huller i den fremdeles litt glisne apprekka. Omsider kan også du som har en Windows-mobil benytte en offisiell Instagram-app.

Mangelen på Instagram for Windows Phone 8 har vært et tema i mange forumtråder, og flere har benyttet seg av den uoffisielle Instagram-appen 6tag for Windows Phone.

6tag virker greit nok, men som bruker har du ingen garanti for at Facebook, som eier Instagram, vil ta hensyn til brukere av tredjepartsapper ved en senere oppdatering av sine API-er. Selskapet har tidligere slettet og blokkert bilder lastet opp med tredjepartsprogrammer. Etter en finjustering av spamfiltrene i Instagram åpnet Facebook igjen for bruk av tredjepartsapper.

Mangler enkelte funksjoner

Men selv om det nå er kommet en «ekte» Instagram-app for Windows Phone, er ikke alt bare fryd og gammen. Den nye appen støtter nemlig ikke bruk av video. En talsperson for Instagram sier til The Verge at dette vil komme på plass i en senere versjon av appen.

Du får heller ikke tagget personer på bildene dine, eller åpne kart fra bilder med geotagg (informasjon om hvor bildet er tatt). Men er du selv tagget av andre, kan du fjerne taggen via appen på Windows Phone 8.

Instagram har 150 millioner brukere på iPhone og Android-mobiler.

Følg trafikkbildet i sanntid med Waze

Med Waze kan du følge trafikkbildet i sanntid.

En annen app som også har dukket opp i Microsoft Store er Waze. Dette er en app som gir deg sanntidsinformasjon om trafikkflyt på veier der det ferdes andre Wase-brukere. Her kan du også gi ditt bidrag til fellesskapet ved å legge inn informasjon om hendelser du oppdager. Målet er å gjøre det mulig å skape bedre flyt i trafikken.

Mange nordmenn har tatt tjenesten i bruk, og vår erfaring er at Waze fungerer bra i Norge – i alle fall i områder der det er noen trafikk å snakke om.

Waze var i en periode i Apples søkelys, og det gikk rykter om at et oppkjøp var på trappene. Istedet ble det Google som slo til og kjøpte selskapet i sommer. Nå rulles også en oppdatert versjon av Google Maps med Waze ut i land etter land.

Microsoft har imidlertid en kartløsning fra Nokia i Windows Phone 8, mens Waze kjøres som en egen app.

Windows Phone har fått en rekke oppdateringer – les mer om det her »

annonse