Til hovedinnhold

Windows Phone forbi BlackBerry i Europa

Kamp om tredjeplassen blant mobiloperativsystemene.

Microsoft

Det begynner å nærme seg lansering av RIMs nye serie med BlackBerry 10-mobiltelefoner, og selskapet annonserte nylig at rundt 70 000 apper skulle være klare allerede ved lansering. 

BlackBerry møter imidlertid nå stadig sterkere konkurranse fra Microsofts Windows Phone-plattform. Ifølge GigaOM er Windows Phone på vei til å gå forbi BlackBerry som den tredje største mobilplattformen i Europa. 

Googles Android-plattform leder i hele verden, med unntak av USA og Japan, hvor Apple iOS ligger på topp. Dette ifølge de siste tallene fra Kantar WorldPanel ComTech.

Går forbi

Ifølge Kantar utgjør Windows Phone-mobiler 5,4 prosent av salget i de fem største økonomiene i EU, det vil si Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania. Tallene er for de siste 12 ukene frem mot jul. I den samme perioden i 2011 utgjorde Windows-mobiler 2,6 prosent. RIM BlackBerry har falt fra 10,3 prosent til bare 4 prosent i løpet av den samme perioden.

Det er imidlertid store forskjeller mellom landene. I Storbritannia var økningen fra 2,2 til 5,9 prosent, i Spania fra 0,4 til 1,8 prosent, mens Italia hadde en økning i Windows Phone-salget fra 2,8 til 13,9 prosent.

BlackBerry 10 lanseres den 30. januar.

Les også: Vurderer salg etter BlackBerry 10-lansering

annonse