Til hovedinnhold

Topp 20 mobilsider til påsken

Det er ikke alltid like enkelt å forlate sivilisasjonen for å dra på hyttetur. Heldigvis har de aller fleste stedene i Norge mobildekning, og du finner mye godt innhold og nyttig informasjon på mobilsider. Her er våre 20 favoritter for påskefjellet:

Vei, vær og nyheter
Trenger du oppdatering på om fjellovergangen er åpen, helgetrafikken eller stengte veier har VG en god tjeneste. På interaktiv.vg.no/mobiltjenester/trafikk/ får du full oversikt, du kan også gå inn via wap.vg.no om du ikke orker taste hele adressen ovenfor inn i adressefeltet. Folk i Oslo-området som reiser kollektivt har også nytte av wap.trafikanten.no, for å sjekke trikk, buss og t-bane. Er du av typen som reiser langt i påsken har du mulighet til å sjekke inn på flyet, finne ruteinformasjon og reisetider på wap.sas.no.
Vi snakker mye om været i påsken. Med  wap.yr.no gir NRK og Meteorlogisk Instituttir deg både påskeværet over hele landet, varsling om skredfare, fjellvettreglene og været for de ulike turisthyttene.
Vær finner du også på avisenes sider, og om du sitter på en hytte uten TV eller internett kan du likevel følge med på nyhetene. Alle de store, norske avisene har sine egne wap-sider, vi anbefaler wap.nettavisen.no, wap.vg.no, wap.aftenposten.no og wap.dagbladet.no.


Leksikon og søk
Spørrespill som Trivial Pursuit og Geni er en klassiker på hytta, men kan være en årsak til kjekling om riktige svar. Med wap.google.com og wap.sesam.no kan du søke opp det meste av fakta, og fra Sesams sider kan du også søke rett i Wikipedias norske sider. Finner du ikke svaret på de norske Wikipedia-sidene? Skriver du inn en.wap.wikipedia.org i nettleseren, kommer du til en noe mer omfattende engelske versjonen av nettleksikonet.
Om du blir lei av brettspill med familien, har du heldigvis muligheten til å ta med deg Facebook på mobilen. m.facebook.com gir deg tilgang til venners oppdateringer, profilen din og mye mer.
Hvis du har gått deg bort er kanskje wap.finn.no et smart sted å starte. Her finner du blant annet kartsøk som i alle fall hjelper om du er i nogenlunde bebodde strøk. Her kan du også sjekke prisene på hytter, om du i løpet av familieferien føler at den du har er i minste laget.
Oppskrift og underholdning
Har du glemt hvordan du mikser eggetoddy siden sist hyttetur? På wap.webtender.com kan du slå opp i massevis av drinkeoppskrifter. Og har du glemt hvor lenge lammelåret skal stå i ovnen, kan du søke i matoppskrifter på wap.matprat.no.
Om du er en av de som ikke drar til fjells i påsken, og sliter med å finne på noe å gjøre, kan du i alle fall ta en tur på kino. På wap.filmweb.no kan du sjekke hvilke filmer som går på en kino nær deg, se trailere og lese filmnyheter.
TV og musikk
Kino er det lite av på påskefjellet, og mange hytter har ikke engang TV. Med wap.tv2.no kan du likevel se både fotballkamper, de siste episodene av Hotel Cæsar, nyheter og mye mer. Men gratis er det ikke, og mobilen din må støtte høyhastighetsteknologi som 3G eller Edge. Det har de fleste nyere mobiler i dag.
NRK har også mobil-TV på wap.nrk.no, og her kan du se nyheter, hele serien Deadline Torp til 15 kroner per episode, klipp fra Melonas, Brødrene Dal, KLM og mange andre klassikere. Husk bare at du også må betale teleoperatøren din for båndbredden du bruker når du laster ned eller streamer klippene. Det kommer på toppen av prisen du betaler for innholdet.
Hørte du en kul sang du bare MÅ ha på after ski-en i går, eller savner du bare musikksamlingen din? Har du en telefon med nok minne, kan du enkelt og lovlig kjøpe musikk via mobilen. På wap.telenormobil.no/musikk kan Telenor-kunder laste ned masse musikk for mellom åtte og 12 kroner. På wap.netcom.no kan du også laste ned favorittmusikken, der koster hver sang mellom fem og 12 kroner.
Og så finner du selvsagt våre publikasjoner på wap.mobilen.no og wap.teknofil.no. God påske! 

Mer om
annonse