Til hovedinnhold

Det sorte får breker om mobilt bredbånd

Til nå har ikke Tele 2s mobilt bredbåndstilbud vært et stort satsningsområde. Med omtrent like priser som Netcom og Telenor, har de dermed ikke klart å kapre til seg nevneverdige markedsandeler på mobilt bredbånd, ifølge fjorårets Ekom-rapporter fra Post- og teletilsynet. Nå har selskapet imidlertid bestemt seg for å revitalisere mobilt bredbåndssatsningen.

Som det selvproklamerte ”sorte får” i mobilbransjen, opptrer imidlertid ikke Tele 2 som en prispresser i nevneverdig grad med de tre nye abonnementene for mobilt bredbånd. Et lyspunkt for ”folk flest” kan vi riktignok finne blant de nye abonnementene.

Maks x gigabytes
Tele 2s abonnement for de som surfer på kveldstid og i helgen, kalt Tele 2 Fritid, koster 99 kroner per måned – i likhet med Netcom Connect Fritid. Telenor Kveld & Helg koster 119 kroner per måned. For abonnementet Tele 2 Alltid og Tele 2 Alltid Pluss, er det imidlertid begrensninger på henholdsvis 1- og 3 gigabytes (GB). Hos øvrige leverandører er denne maksgrensen på 5 GB for abonnementer som gir deg ”fri bruk”.

- De aller fleste bruker under én gigabyte per måned, og det er få som bruker veldig mye. Vi ser på dette som et folkeprodukt, og valgte å sette grensene for å få prisen ned, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele 2 til Mobilen.no.

- Vi har bidratt til skjerpet telekom-konkurranse og rimeligere priser for nordmenn flest siden 1995. Dette tenker vi å fortsette med, og lanserer i dag tre nye abonnement for mobilt bredbånd, sier han.

(Artikkelen fortsettes.)


Administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele 2.

249 kroner/GB
Det er abonnementet Tele 2 Alltid som Dyrnes utpeker som det mest spennende av de tre som nå lanseres. Det kan vi være enige i. Ettersom det er helt korrekt at folk flest ikke bruker stort mer enn en gigabyte datatrafikk med sine mobilt bredbåndsabonnementer, betyr ikke nødvendigvis begrensningen all verdens. Prisen er 249 kroner per måned, altså halvparten av det Netcom og Telenor tar seg betalt for ”fri bruk” inntil 5 GB. Sånn sett er Tele 2 Alltid et overkommelig alternativ for ”gjennomsnittsforbrukerne”. Likevel er tilbudet et godt stykke unna Ucan2 Turbo som gir deg fri bruk inntil 5 GB for samme pris.

- Vi er ”videre selger” og presser marginene helt vanvittig. Vi er veldig konkurransedyktige, sier Dyrnes.

Det tredje abonnementet, Tele 2 Alltid Pluss, gir deg 3 GB per måned for 389 kroner. Det ligger på en hundrelapp under det du betaler for ”fri bruk” inntil 5 GB hos Telenor og Netcom, men til tross for dette, fremstår det som at Tele 2 ønsker å begrense surfingen din. Har du behov for å surfe inntil 5 GB per måned, opplyser imidlertid Dyrnes om at du fortsatt kan det – men da til 489 kroner i måneden.

(Artikkelen fortsettes.)

På banen med mobilt bredbånd
Som allerede påpekt er det Tele 2 Alltid-abonnementet som fremstår mest attraktivt. At du får en høyere GB-grense til samme pris hos Ucan2 betyr nødvendigvis ikke så mye. Som Norges tredje største operatør, kan Tele 2 påberope seg noe mer troverdighet som en seriøs aktør på markedet. Det er derfor positivt at Tele 2 endelig har kommet med et fullverdig tilbud for mobilt bredbånd.

- Nå har vi kommet på banen, avslutter Dyrnes.

Mer om
annonse