Til hovedinnhold

Gatebilder også fra Gule Sider

Dersom utforskertrangen en dag skulle gjøre seg gjeldende vet den erfarne nettbruker at dette ikke er noen grunn til å bevege seg vekk fra PC-skjermen - tvert i mot. Med dagens nettbaserte karttjenester kan du nemlig velge mellom en rekke måter å se verden på, i alt fra "gammeldagse" kart til satellitt- og flyfoto. I tillegg har vi siste skrik kalt street view eller gatebilder, en kartmodus der vi kan betrakte omgivelsene rundt et bestemt punkt som om vi skulle vært der selv.
Når Gule Sider nå lanserer gatebilder for sin karttjeneste er det på ingen måte som den første i Norge. Fra før har vi Finn Kart som vi skrev om for ett år siden og Google maps Norge lanserte nylig sin Street View-tjeneste. Men kart er populære saker som tiltrekker seg mange brukere, noe som betyr at flere vil konkurrere om å kunne levere de beste tjenestene. 
Les også: Fem brukertips for Google Street View

Kun de tre største byene

Hos Gule Sider Kart kan du se gatebilder tatt sommeren 2009 fra Oslo, Bergen og Trondheim, noe som i det minste enn så lenge gjør dette til den eneste tjenesten som dekker Norges tre største byer. Finn Kart har kun Oslo og Trondheim, mens Google maps Norge i første omgang har konsentrert seg om området rundt Oslofjorden, pluss Bergen og Stavanger.

I tillegg til gatebilder har forresten også Gule Sider utvidet tjenesten til å dekke hele Norden, pluss at du nå i tillegg til kjøreruter også kan beregne gå- og sykkeltider ved å klikke og måle avstander direkte i kartet - se bildet over.

annonse