Til hovedinnhold

Vis frem instagram-bildene dine - på magen

Programmerbar t-skjorte kan koble seg til internett

Om "Hva i all verden er dette?" er din første reaksjon - så kan du trøste deg med at vi også så ut som spørsmålstegn da vi oppdaget den internett-tilkoblede og programmerbare t-skjorten "tshirtOS". Det tilsynelatende fremtidsvisjonære selskapet CuteCircut har laget en prototype av en t-skjorte som har en stor og svært tynn LED-skjerm foran på magen, som kan vise fram for eksempel Instagram-bildene dine om du bruker det, eller twitter-meldinger straks noe skjer.
Les også: Ny teknologi kan revolusjonere mobilkameraet
Videoen under forklarer godt hva utviklerne har tenkt:

Med på laget som finansiell støtte har de Ballantines som logisk nok er leverandør av svært gammel skotsk whisky. Sammen prøver de å skaffe til veie stor nok interesse til at de kan produsere t-skjorten i industriell skala slik at prisen kan gjøre den interessant for mannen i gata.

Les også: Slik blir fremtidens kamerabrikker

Slik fungerer det
Innebygget i t-skjorten er det meningen at det skal være både kamera, mikrofon, høyttaler, plugg for hodetelefon og et akselerometer. Dette styres trådløst fra en app på en smart-telefon via en liten prosessor som også er sydd inn i stoffet på en eller annen måte. T-skjorten er forresten laget av 100% bomull om du lurte. Herfra er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan vise fram på magen. Om man synkroniserer flere t-skjorter kan man kanskje "ta bølgen" uten å reise seg fra setet på fotballkamp?

Kameraets oppløsning er på lik linje med LED-skjermen på skarve 32x32 piksler, så det blir neppe noen arvtager etter eventuelle andre kamera du har. T-skjorten er heldigvis laget slik at den kan vaskes. Om du vil ha det noe uvanlige klesplagget er det bare å registrere sin interesse her. (Facebook er nødvendig dessverre).

Les også: Bli fotojournalist med scoopshot

Kilde: Creativity-online.com

Les også
Metro.am: Savner du Instagram til Windows Phone?
Les også
Lærer'n din skulle bare visst...
Les også
De sykeste bildene i Google Street View
Les også
Bibelpark får Wi-Fi-esler
Les også
Ekstremzoom fra Olympus
Les også
Lei av Instagram-bilder?
Les også
Fem sexy apps du (kanskje) må ha
Les også
Et ekte spionkamera
Les også
Instagram har fått stilige fotokart
Les også
Gjett hva disse rare oppfinnelsene gjør
Les også
De 10 beste optiske illusjonenene i 2012
Les også
Tatovering vibrerer når noen ringer deg
Les også
Er dette tidenes kuleste Halloween-kostyme?
annonse