Tek.no

Nyhet

Derfor stoppet Google Acer-telefonen

– Ingen tvil om at Aliyun er basert på Android, sier Android-sjef.

Kurt Lekanger
17 Sept 2012 15:08

Forrige uke måtte Acer trekke seg fra lanseringen av en ny mobiltelefon de skulle lansere sammen med kinesiske Alibaba.

Acer oppga ingen grunn til at lanseringen av den nye CloudMobile A800 ble avlyst, men ifølge en talsperson i Alibaba var det fordi Google truet med å kansellere alle avtaler med Acer hvis de gikk videre med lanseringen.

Nå har Googles Android-sjef Andy Rubin svart på anklagene i et innlegg på Google+ .

Basert på Android, eller ikke?

Acer er medlem i Open Handset Alliance (OHA), og medlemmer i organisasjonen får ikke lov til å lansere enheter som bygger på Android – men som ikke er kompatible med Androids økosystem. Andre selskaper som Amazon er ikke medlem av Open Handset Alliance, og står fritt til å lansere produkter med modifiserte utgaver av Android.

Alibaba hevder at Aliun OS er basert på Linux, og ikke Android. Det er ikke Rubin enig i.

Rubin skriver at siden Aliyun bruker Android-biblioteker og verktøy, og siden Aliyuns App Store inneholder Android-apper, også piratkopierte Android-apper, så er det ingen tvil om at operativsystemet er basert på Android-plattformen og nyter godt av alt det harde arbeidet som er blitt langt ned i plattformen av medlemmene i OHA.

– Så hvis dere vil nyte godt av fordelene med Android-økosystemet, så må dere velge å være kompatible. Det er enkelt, gratis, og vi vil til og med hjelpe dere. Men hvis dere ikke ønsker å være kompatible, så ikke forvent hjelp fra andre OHA, som alle jobber for å støtte og bygge et samlet Android-økosystem, sier Rubin.

Advarte Acer

Ifølge Computer Sweden bekrefter en Google-talsperson at Google har advart Acer om å lansere en Android-mobil som ikke er kompatibel med Androids økosystem. Talspersonen har imidlertid ikke bekreftet om Google truet med å inndra Acers lisens.

Alibabas talsperson, John Spelich, skriver i et svar til Rubins blogginnlegg at han synes det er ironisk at Google snakker om åpenhet, samtidig som de forfekter et lukket system som Android.

– Aliyun OS er ikke en del av Androids økosystem, så selvfølgelig trenger ikke Aliyun OS være kompatibelt med Android. Kan ikke noen vennligst be Google om å definere hva Android er, sier Spelich.

Les også: Acer måtte droppe Android-konkurrent

(Kilder: Computer Sweden, The Verge og Google Plus/Andy Rubin)

Les også
Acer måtte droppe Android-konkurrent
Les også
1 milliard Android-mobiler i 2013
Les også
Ti ganger raskere enn PC-veksten på 80-tallet
annonse

Les også