Til hovedinnhold

Adobe lanserer Photoshop CS6

Creative Suite 6 ser dagens lys.

Montasje: Akam/Adobe/istock

I dag lanserer Adobe Creative Suite 6, også kjent som CS6, hvor også Photoshop inngår. Vi har tidligere skrevet en del om hva som er nytt i Photoshop CS6. Kort fortalt har Adobe valgt å konsentrere seg om å i hovedsak øke ytelsen og brukervennligheten.

For noen dager siden inviterte Adobe norsk presse til en samling der nyhetene ble gjennomgått, og heller enn å fortelle dere om det indirekte, bestemte vi oss for å gi våre kjære brukere muligheten til å selv se hva Adobe hadde å vise frem. Vi tok derfor med oss vår faste videomann til presentasjonen, og Photoshop-delen av seansen kan du dermed se i videoen nedenfor.

Vi er lovet flere bilder fra Photoshop CS6 i løpet av dagen, og får vi noen gode skjermbilder av programmet vil denne saken bli oppdatert med en bildekarusell med disse. I mellomtiden må videoen og disse bildene fra betaversjonen gjøre nytten.

Som tidligere meldt vil man ikke trenge å kjøpe Photoshop, man kan også leie en lisens av Adobe. Dersom man melder seg inn i Creative Cloud og dermed forplikter seg til en bindingstid på 12 måneder, vil leie av standardversjonen av Photoshop CS6 koste 160 kroner per måned, pluss norsk mva. Dersom man bare trenger Photoshop i en kortere periode vil man også kunne leie det uten bindingstid eller CC-medlemskap, men dette vil da koste 240 kroner i måneden, pluss mva.

Som før vil man også kunne kjøpe sin egen lisens av Photoshop, men norske priser for det er ennå ikke klare. Som vanlig vil en kjøpt lisens kunne installeres på to maskiner, så lenge disse ikke er i bruk samtidig, men nytt nå er at samme lisens vil kunne brukes på både PC og Mac. har man for eksempel PC hjemme men Mac på jobb, vil samme lisens av Photoshop kunne benyttes på dem begge.

annonse