Til hovedinnhold

Denne dingsen følger etter deg

Nå blir det lettere å filme seg selv.

Soloshot er et prosjekt som omtaler seg selv som et "automatisk kameramannsystem". Kamerastativet styrer seg selv og følger motivet, uten at man trenger å løfte en finger. På denne måten kan man lage filmsnutter av seg selv uten at kameraet må stå statisk stille på stativet. Beveger du deg horisontalt forbi Soloshot, følger den nemlig etter deg.

Les også: Speilrefleks for videoentusiastene

Akkurat det er en ganske kjekk egenskap. Liker man å filme seg selv mens man gjør stunts på motorsykkel eller gjør hopp på ski er det praktisk at kameraet følger deg slik at du ikke beveger deg utenfor kameraets bilderamme. Soloshot løser dette ved at kameraet plasseres oppe på en motorisert base som sender signaler til en sensor som man kan feste på for eksempel armen. Slik vil motoren alltid styre i den retningen sensoren beveger seg, og man vil alltid være innenfor kameraets bilderamme.

Sensoren som styrer basen er blant annet vanntett, slik at du kan filme deg selv mens du surfer på stranden. Selve basen har en batterikapasitet på 5 timer, og kan snu seg 360 grader rundt. Den kan imidleritid ikke tiltes i noen retninger, så selve vinkelen må være satt før man begynner å bevege på seg. På toppen av boksen sitter det en standard stativskrue, slik at man kan feste stort sett alle typer kamera på toppen, fra speilrefleksmodeller til mobiler for den saks skyld. Basen sender også ut et LED-lys som gjør at man skal kunne se at boksen fortsatt er rettet mot deg på avstand, men hvordan dette faktisk fungerer i praksis er vanskelig å si. I følge produsenten klarer Soloshot å flytte seg 40 grader i sekundet, og skal holde følge med motiver som beveger seg i en fart på opptil 140 kilometer i timen.

Les også: Denne passer alle stativer

Sensoren er konstruert slik at den skal tåle tøff behandling, og er forseglet slik at den skal tåle både saltvann og ferskvann. Den har en rekkevidde på omtrent 600 meter, noe som bør holde for de fleste som filmer seg selv uten at noen passer på kameraet. Sensoren har også 5 timers batterikapasitet. I tillegg følger det med et eget trebenstativ, som er designet for å passe til Soloshot. Man kan velge å bruke et annet stativ om man heller ønsker dette, og selve basen kan fjernes fra stativet med et spesialverktøy.

Basen, sensoren og stativet selges i én pakke fra produsentens hjemmeside, og koster 479 amerikanske dollar, eller omtrent 2800 norske kroner. I tillegg kommer norske skatter og avgifter.

Under kan man se en video som viser hvordan systemet fungerer i praksis:

Les også: Hvorfor man bør fotografere med stativ

Kilder:
www.soloshot.com
www.photographyblog.com

annonse