Tek.no

Nyhet

Asus lanserer ny gromserie

Strix-familien er beregnet på spillere, og flere produkter er allerede klare.

Gamer.no / Asus
22 Mai 2014 15:30

Asus slipper nå en rekke nye produkter i en splitter ny Strix-serie. På menyen finner vi blant annet tre nye skjermkort i tillegg til et nytt spillhodesett. Alle produktene er myntet på de aller mest iherdige spillerne, melder TechPowerUp.

Den nye serien kommer som et friskt pust på markedet, men noen vil nok stille spørsmål rundt hva selskapet skal med nok en serie som frir til aktive spillere. Asus har fra før ROG-serien sin, som også er myntet mot den samme målgruppen.

To Nvidia GeForce GTX-kort

I den nye Strix-serien kan du velge i mellom to nye skjermkort med Nivdias GeForce GTX-innmat. Det ene er et Strix-merket Geforce GTX 780 som har fått hele 6 GB med arbeidsminne tilgjengelig, som er det dobbelt av hva du finner på standardutgaver av samme kort.

Strix-kortet har Nvidias GK110-grafikkprossesor om bord, som kjøles ned med et DirectCU II-viftesystem som har mulighet for såkalt stillemodus.

I dette tilfellet betyr det at viftene ikke engasjeres med mindre temperaturen på prosessoren overstiger 65 grader. Videre sitter det en 384-bits minnebus på kortet, som har totalt 2304 streamprosessorer i kjernen.

Kortet kommer også i en overklokket utgave, ved navn Asus Geforce GTX 780 Strix OC 6 GB. Den overklokkede versjonen vil få en klokkefrekvens på 889 MHz – eller 941 MHz med boost – og en effektiv minnefrekvens på 6008 MHz.

Et AMD-alternativ

Asus' nye Strix-serie vil også inneholde et grafikk-alternativ fra AMD. Her er det snakk om et kort som er basert på Radeon R9 280-plattformen, hvor kortet er utstyrt med 3 GB arbeidsminne. Også dette kortet kommer med en DirectCU II-kjølevariant, der de to viftene også her står arbeidsledige inntil temperaturen passerer 65 grader.

Asus Radeon R9 280 Strix OC oppgis klokkefrekvensen til 980 Mhz, mens minnefrekvensen havner på 5200 MHz, noe som er en del kraftigere enn standardutgaven av kortet. Også dette kortet har en minnebuss på 384 bit, og kan tilby 1792 streamprosessorer.

Hodesett for spillere

I tillegg til å slippe tre nye skjermkort i den nye Strix-serien, lanserer Asus også et nytt hodesett. Modellen har fått navnet Asus Strix Pro Gaming Headset, og byr blant annet på 60 millimeter store elementer, som er laget i neodymium.

Klokkene er i fullstørrelse, hvilket betyr at de etter alt å dømme vil dekke hele øret ditt. På det videste punktet måler putene hele 13 centimeter i diameter. Videre jobber de med en motstand på 32 ohm og et frekvensspekter fra 20 Hz til 20 kHz.

Følsomheten på det nye hodesettet fra Asus er oppgitt til 98 dB, og det følger med en kontrollenhet som sitter plassert på den 2,7 meter lange kabelen. Vektnålen stopper på 320 gram uten at kabelen er tatt med. Hodesettet har også en avtagbar mikrofon som responderer på lyder mellom 50 Hz og 16 kHz.

De nye Strix-produktene fra Asus har ikke fått norske priser ennå, men gå inn i vår prissøketjeneste Prisguide og sett opp et prisvarsel, så får du beskjed så fort pris og tilgjengelighet er på plass.

Har du ikke tid til å vente, og trenger skjermkort i dag?
Sjekk hvilke modeller vi anbefaler deg å kjøpe »

(Kilde: TechPowerUp; 1, 2, 3)

Les også
Asus GeForce GTX 780 Strix OC: Et av de mest nyskapende skjermkortene på lenge
Les også
Dette nettbrettet veier mindre enn en brusboks
Les også
Asus ROG Poseidon Platinum GeForce GTX 780: Asus har laget et skikkelig rått GeForce-kort
Les også
Asus Radeon R9 290 DirectCU II OC: Endelig – en råsterk toppmodell fra AMD som ikke bråker
Les også
Dette betyr alle de rare skjermkortnavnene
Les også
Asus Radeon R9 270 DirectCU II OC: AMDs entusiast-junior faller mellom to stoler
annonse