Til hovedinnhold

Hevder Google jobber med anonymiserings-teknologi

Tester kryptering av Google Drive-filene dine.

Shutterstock/ Google

De store IT-selskapene som Microsoft, Google og Facebook skal angivelig ha samarbeidet med amerikanske sikkerhetsmyndigheter i overvåkning av privatpersoner. I kjølvannet av denne overvåkningsskandalen er de anklagde selskapene nå på utkikk etter måter å overbevise kundene sine om hvilken side de står på. Mens blant annet Microsoft prøver å skrive seg ut av knipa, går angivelig Google langt hardere til verks.

Stenger døra for myndighetene

Google har ifølge CNET startet å eksperimentere med kryptering av Google Drive-filene dine, som vil gjøre filene dine beskyttet for innsyn. En liten del av Google Drive-brukerne har allerede fått filene sine kryptert, ifølge CNET sin kilde som skal være kjent med prosjektet.

I dag krypterer de fleste andre selskaper bare filene dine mens det sendes over Internett med HTTPS, og lar det ligge i klartekst på serveren sine.

Ved å også kryptere filene til brukerne på serverne, vil ikke Google være i stand til å gi fra seg lesbar informasjon til myndighetene, selv etter en gyldig forespørsel fra rettsvesenet. Slik vil selskapet fjerne en hver tvil om deres deltakelse i det såkalte PRISM-nettverket. Dette er teknolog Seth Schoen i San Francisco-baserte Electronic Frontier Foundation enig i:

– Mekanismer som dette kan gi selskapet tilliten tilbake, noe som vil føre til at folk bruker tjenesten mer aktivt enn tidligere, uttaler han til CNET.

Google har ikke villet kommentere påstandene om en ny sikkerhetsløsning.

Er du bekymret for hvem som snoker i filene dine?
Norske Jottacloud gir garanti mot langfingrede myndigheter >>

Slik lagerer du filene dine i nettskyen helt anonymt » (Ekstra)

(Kilde: CNET)

annonse