Til hovedinnhold

Han har styrt AMD unna massive tap

Tror selskapet faktisk kan tjene penger igjen.

Det begynner å bli en stund siden AMDs storhetstid. De siste årene har de møtt kraftig konkurranse på ikke bare én, men to fronter. Intel på prosessorfronten og Nvidia på skjermkortfronten har begge vært like ved å spise opp selskapet. Men etter at selskapet i fjor bestemte seg for å sette i gang tidenes omstrukturering har tallene nå begynt å lysne.

Med økt satsning på de såkalte vekstmarkedene har de nå funnet sin plass. Det tyder på at fokuset på «system on a chip»-løsninger for nettbrett og bærbare maskiner, samt integrerte grafikkløsninger for stasjonære PC-er, kan ha vært et godt valg for AMD.

Grunn til å smile

AMDs nyeste kvartalsrapport ble lagt frem i går, og der kunne man se at selskapet rir på en varm vind som er i ferd med å skape en tydelig oppdrift. Tallene er altså ikke fullt så røde lenger, og selskapet taper mindre penger enn de tidligere kvartalene.

Mens tapene var i størrelsesorden 473 millioner dollar i fjerde kvartal 2012, bedret situasjonen seg ytterligere i årets første kvartal, med et tap på 90 millioner dollar. På gårsdagens fremlegging hadde AMD all grunn til å smile. Regnskapet endte på minus 29 millioner dollar det siste kvartalet, etter en omsetning på 1,16 milliarder dollar.

Mens grafikkdivisjonen gikk i null, kunne en annen av AMDs divisjoner faktisk notere pluss i den blå boka. Prosessorene deres gikk unna som varmt hvetebrød, og de tjente over 2 millioner dollar på produksjonen av disse forrige kvartal. Det er en klar bedring fra det første kvartalet hvor de tapte 39 millioner dollar, og AMD har stor tro på at de i neste kvartal skal gå med overskudd igjen.

Det er også knyttet stor spenning til den nye konsollgenerasjonen som lanseres nærmere juletider. AMD gjorde nemlig rent bord i budrunden mot Intel og Nvidia, og skal levere de kombinerte grafikk- og prosessor-brikkene i både Xbox One og Playstation 4.

Skjermkort er fortsatt viktig for AMD:
Vi har testet den råeste modellen de kan stille med »

(Kilder: Pressemelding, Tech PowerUp)

annonse