Til hovedinnhold

Forbyr dingser i håndbagasjen

Som en reaksjon på de avslørte terrorplanene mot Storbritannia, har landets flyplasser nå innskjerpet sikkerheten. Det betyr at en rekke ting du vanligvis får lov til å ha med deg som håndbagasje på flyet ut av Storbritannia, ikke lenger er lovlige.

For eksempel vil ikke britene la deg gå på flyet med verken kamera, mp3-spiller eller mobiltelefon i lomma. PC-en, boka di og de elektroniske nøklene dine kan du også bare glemme å få med deg til flysetet. Og til alle kvinners skrekk er det heller ikke lovlig å ha med seg håndveske som håndbagasje. Brilleetui er heller ikke tillatt.

Årsaken er at elektroniske apparater og annen håndbagasje kan brukes som oppbevaring for for eksempel sprengstoff eller brukes til å utløse bomber.

Bare ut av landet
De nye reglene gjelder kun for flyreiser ut av Storbriannia. På reiser fra Norge og inn i Storbritannia, gjelder vanlige bagasjeregler, skriver Forbruker.no.

- Du bør da forberede deg på dette når du drar fra Norge, og ikke ta med deg håndbagasje som ikke er tillatt ut av Storbritannia, opplyser Hege Thoen, informasjonskonsulent i SAS Braathens, til Forbuker.no.

Selv om de nye reglene for håndbagasje er strenge, finnes det fortsatt unntak. For eksempel har du fortsatt lov til å ha med deg lommeboken din, reseptbelagte medisiner og utstyr til spedbarn. Alle disse tingene må du oppbevare i en gjennomsiktig plastpose.

(Kilder: Forbruker.no)

annonse