Nyhet

Motorola A1000 med 3G i butikken

Motorola kaster seg nå inn i kampen om norske 3G-kunder. A1000 er den andre 3G-modellen selskapet slipper i Norge, og PDA-telefonen dukker i disse dager opp i butikkhyller over hele landet.

PDA-funksjonalitet

A1000 er utrustet med trykkfølsom skjerm, og er dermed en fullverdig hybridtelefon på linje med telefoner som Qtek 9100 og Sony Ericsson P910. Kombinert med gode spesifikasjoner burde dette være en riktig godbit for de av oss som ønsker mest mulig funksjonalitet pakket inn i en minst mulig pakke.

Størrelsesmessig er A1000 nemlig ikke så mye større enn Nokias 6630. 117 x 59 x 18.8 millimeter er langt i fra skrekkinngytende dimensjoner for en PDA-telefon. Vekten på 160 gram avslører dog fort at vi ikke har med en vanlig mobiltelefon å gjøre.

Skjermen har fått en oppløsning på 208 x 320 pixels og en fargedybde på 65 000 farger. Dette er ikke for mye å regne i denne prisklassen, men det burde likevel gå greit å surfe på internett. Den trykkfølsomme skjermen vil også gjøre det enkelt å navigere rundt i menyene.

Symbian og GPS

A1000 har blitt utstyrt med SymbianOS 7, som er det mest utbredte operativsystemet for smarttelefoner i dag. Dette operativsystemet er det samme som Nokia bruker i sine 3G-modeller. Symbian åpner for installasjon av tunge applikasjoner og nytteverktøy og tilbyr dessuten skikkelig multi-tasking og et fullblods filsystem.

Av forhåndsinstallerte applikasjoner finner vi verktøy som kan lese Word-, Excel-, Powerpoint- og PDF-filer så vel som et eget program for å åpne Zip-filer. Utvalget av Symbian-programmer er stort, så om du har behov for andre applikasjoner er det bare å laste dem ned og installere på telefonen.

A1000 skiller seg godt ut fra mengden av hybridmobiler ved at den har blitt utstyrt med GPS. Navigasjonssystemet gjør det mulig å spore posisjonen din med inntil tre meters nøyaktighet. Et særdeles hendig verktøy om du skulle rote deg bort i storbyen eller villmarken.

Det integrerte kameraet har fått en oppløsning på 1,3 megapiksler. Bildene du tar kan lagres til det interne minnet på 24 MB. Om du har behov for mer plass kan du utvide med et minnekort av typen TransFlash. På fremsiden av telefonen finner du et eget kamera for videosamtaler.

Moro med 3G

3G-støtten til A1000 åpner for at du kan surfe på internett i en hastighet på opp til 384 Kbps. Du kan også bruke telefonen til å se på direkteoverførte videoklipp og sendinger. Om du befinner deg i et område uten 3G-dekning må du ta til takke med GPRS klasse 10, da telefonen ikke støtter EDGE.

Av andre funksjoner finner du blant annet trippelbånd, MP3-spiller, WAP 2.0 og øyeblikksmeldinger ala MSN. Telefonen har ellers blitt utstyrt med blåtann og USB. Dermed kan du koble den til trådløse hodesett såvel som overføre filer til PC-en både trådløst eller med kabel.

Motorola A1000 har fått en prislapp uten abonnement på nærmere 6000 kroner. Telefonen er nå å få kjøpt hos flere forhandlere.

Lyst til å vite mer?

Les også
3G fra Motorola på vei
Les også
Stadig råere 3G-foner
annonse