Tek.no

Nyhet

IBM integrerer fingeravtrykkleser på ThinkPad T42

5 Okt 2004 13:41

IBM har tatt skrittet enda et steg videre for å sikre data på bærbare maskiner, denne gangen med fingeravtrykkleser. Koblingen til "Embedded Security Subsystem" gjør at systemet er bygd inn i maskinen og ikke kommer som en ekstra tilleggsmodul. Dette vil gjøre den mer integrert i systemet og øke sikkerheten da den ikke fysisk kan fjernes fra maskinen uten å gjøre maskinen ubrukelig.

Fingeravtrykkleseren på ThinkPad T42 kan ifølge IBM gjøre tilgang til fortrolig data enkel, men allikevel sikker. Systemet kan også brukes for å identifisere brukeren ovenfor web-sider, epostsystem og lignende. IBM mener at ThinkPad T42, med fingeravtrykkleser, er den sikreste bærbare datamaskinen på markedet i dag.

IBM annonserer også at de er autorisert til å benytte Utimaco Safeware programvare til å kryptere innholdet på harddisk. Vi antar dette betyr at en bruker kan kryptere innholdet på sin harddisk, og trenger kun autentisere med sitt fingeravtrykk for å få tilgang til harddisken.

Det er bare utvalgte modeller i T42 serien som har denne sikkerhetsfunksjonen. Fingeravtrykkleseren fungerer ved at man drar fingeren over en leser, dette øker oppløsningen til avleseren og bidrar også til sikkerheten da man ikke "legger igjen" fingeravtrykket sitt på fingeravtrykkleseren.

IBM ThinkPad med fingeravtrykkleser vil være tilgjengelig 19. oktober fra IBM og utvalgte forhandlere.

Les også
Widescreen-bærbar fra Lenovo
Les også
Toshiba svinger pennen igjen
Les også
IBM introduserer Thinkpad T42 og T42p
annonse

Les også