Nyhet

3G-nett øker virusfaren

Selv om vi de siste årene har vært vitne til en rekke sporadiske utbrudd av mobilvirus, har vi fortsatt til gode å oppleve en ren epidemi.

I et forsøk på å ta problemet ved roten, skal den danske operatøren TDC investere i programvare som gjør det mulig å skanne både mobilnettet og abonnentenes mobiltelefoner. Kundene skal selv utføre skanningen på mobilene sine.

Idéen til tiltaket kom i følge Computerworld etter at en av TDCs abonnenter ble rammet av et Commwarrior-virus via MMS i oktober. Viruset greide imidlertid ikke å spre seg til mange andre mobiler, siden alle som blir angrepet aktivt må gi viruset tilgang til sin mobiltelefon.

Sikkerhetssjef i TDC, Jørgen Bo Madsen, sier til Computerworld Danmark at den økende bruken av 3G-nettene vil gi større risiko for mobilvirus. Og dette vet selvfølgelig antivirusselskapene:

- Dette er et meget sultent marked. Antivirusleverandørene er klar over at det her er et enormt potensial for å penger, mener Madsen.

Vi har tidligere skrevet om antivirusselskapet F-Secure, som i september fikk kritikk av antivirusbransjen for sine sterke advarsler om mobilvirus. Det ble hevdet at F-Secure hauset opp faren for mobilvirus med hensikt å tjene store penger på bekymrede mobilbrukere og operatører.

(Kilder: Nokia, GSM Arena)

Les også
Verdens første SMS-orm oppdaget
Les også
Kreftfare avvises - igjen
Les også
Tsunamivarsel for S60
annonse