Til hovedinnhold

Bredbånd på norske flygninger til høsten

(Foto: Norwegian)

Til høsten blir de første Norwegian-flyene utstyrt med bredbånd til passasjerene. Det skal være minst 30 Mbps hastighet fordelt til passasjerene ved hjelp av Wi-fi. 

- Vi blir første flyselskap i Europa med skikkelig trådløst bredbånd, sier Hans-Petter Aanby, IT-sjef i Norwegian, til Inside Telecom.

Flyene vil ha kontakt med telenettet på bakken via satellitt. Når flyet er på bakken vil ofte brukte nettsider caches, slik at de befinner seg lokalt på flyet, og på den måten begrenses kapasitetsbehovet. 

- Vi er sikre på at dette vil bli en rask og god bredbåndsløsning, og det har allerede blitt testet ut av andre med hell, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, til Amobil.

Brukes med eget utstyr

Selskapet vil ikke installere egne skjermer for passasjerene, ettersom de tror passasjerene heller ønsker å bruke sitt eget utstyr i form av mobiltelefoner og bærbare PC-er.

Bredbåndsløsningen vil være installert i selskapets nye Boeing 737-800-fly som det er bestilt 50 av, ifølge Inside Telecom. Utstyret leveres av selskapet Row 44, som allerede har installert et tilsvarende system for de amerikanske flyselskapene South West og Alaska Airlines.

- Flyene vil fortløpende erstatte vår eksisterende flåte, og installasjonen av bredbånd på de første flyene starter til høsten, sier Skånvik.

Aftenposten skal også levere innhold til Norwegians nye mobilportal, uten at det er helt klart hva mobilportalen vil innebære. 

Det blir også mulig å sette av frekvenser til overføring av live TV, slik at passasjerene ikke går glipp av viktige sportsbegivenheter eller annet. I tillegg vil du også kunne bestille Tax Free-varer gjennom den nye løsningen.

Skal ikke bli dyrt

Prisen for å bruke bredbåndsløsningen er ikke ennå satt. Men Skånvik garanterer at det ikke skal bli dyrt. Det vil bli mulig å bestille bredbåndstilgang i samme åndedraget som du bestiller billetter, og du kan alternativt kjøpe bredbåndstilgang i ettertid - også når du sitter på flyet. 

(Kilder: Norwegian, Inside Telecom)

Les også
– Toget ditt er forsinket
Les også
Se Netcoms 4G i bruk
Les også
Dovado UMR trådløs ruter
Les også
Slik surfer du på påskefjellet
Les også
Nå kan du sende SMS mens du flyr
Les også
Norwegian satser på mobilt bredbånd
Les også
Nå kommer flere hundre gratis Wi-Fi-soner
annonse