Tek.no

Nyhet

Airgo med raskere trådløse nett

Knut Paulsen
14 Sept 2005 13:00

Vi har tidligere sett på den første generasjonen av MIMO-brikkesett fra Airgo i Belkin Pre-N. Vi målte da faktiske ytelser opp mot 45 Mbps, og noterte oss en svært god rekkevidde i forhold til standard 802.11g-nettverk. Andre generasjon fra Airgo ble kun lansert for å begrense kostnadene, ved å krympe logikken.

Tredje generasjon fra Airgo lover derimot faktiske overføringshastigheter på hele 120 Mbps og skal bli tilgjengelig på markedet sent i fjerde kvartal. For å få utnyttet ytelsen blir man dermed nødt til å benytte gigabit-nettverkstilkobling til det trådløse nettet, men dersom det går trafikk begge veier over det trådløse nettet, vil man klare seg med 100 Mbps full duplex.

Hvorvidt de andre produsentene av MIMO-utstyr klarer å holde følge med Airgo er usikkert. Det samme er ferdigstillelsen av 802.11n-standarden, som fortsatt er et stykke unna. Dette brikkesettet vil dermed neppe være kompatibelt med den endelige 802.11n-standarden, men stiller på linje med andre modifiserte standarder av 802.11g, som SuperG og Afterburner.

Airgo MIMO Gen3 PC Card

En fordel med MIMO-utstyret fra Airgo er at den ikke benytter seg av flere kanaler som SuperG, slik at det er mulig å benytte seg av flere trådløse nettverk i det samme området.

Tredje generasjon MIMO skal støtte både 802.11b/g- og 802.11a-standardene, hvor man kan få topp ytelse i både 2,4 GHz- og 5 GHz-båndene.

Les også
Linux-WLAN hos Microsoft
Les også
Guide til trådløse nettverk
Les også
Feirer 50 millioner WLAN-brikker
Les også
Intel-brikke med bred støtte
Les også
802.11n lar vente på seg
Les også
Belkin Pre-N: Utstyr som lover mye
Les også
Trådløse nettverk får høyere ytelse
annonse

Les også