Tamron forbedrer reiseoptikk

Tamron har lenge vært på topp blant tredepartprodusenter av ultrazoomobjektiver, og deres EISA-vinnende Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) Macro lanseres nå i ny og oppdatert utgave. Som vanlig har Tamrons objektiver navn som krever sine tastefingre, og nykomlingen får navnet Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD.

Vi vet ikke om den nye versjonen har fått noen optiske forbedringer, men bildestabilisatoren skal visstnok være bedre enn tidligere, i tillegg til at objektivet har fått en ny fokusmotor som er basert på piezo-elektrisk effekt og stående bølger. Nøyaktig hvordan det hele fungerer har Tamron ikke gått ut med, men i følge dem skal det i alle fall resultere i en fokusmotor som er både raskere og mer stillegående enn tidligere, samt er lettere og krever mindre plass. Spesifikasjonene før øvrig er omtrent identiske med tidligere varianter av objektivet.

OPPDATERING: I følge enkelte kilder skal det nye objektivet ha fått en ny optisk konstruksjon, som består av færre linseelementer enn før. Akam forsøker å få dette bekraftet eller avkreftet.

På spørsmål fra Akam sier den norske importøren, Focus Nordic, at Sony-versjonen av det nye objektivet ikke vil ha innebygget bildestabilisator, siden Sonys kameraer har det i kamerahuset, og at det dermed vil bli littegranne lettere enn de andre utgavene, som veier 450 gram per stykk.

Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD i versjoner for Nikon og Canon kommer til norske butikker rundt årsskiftet en gang, mens Sony-utgaven kommer til våren. En eventuell Pentax-versjon kunne ikke den norske importøren svare på om kom, men veiledende pris på de andre blir kr 5795,- uansett utgave, fikk vi vite.

Les også: EISA Awards 2009-2010

Les også: Ny zoom-rekord fra Tamron

Les også: Det perfekte speilreflekskamera

annonse