Tek.no

Nyhet

Acronis True Image oppgraderes

13 Sept 2010 11:14

Acronis True Image er et program som blant annet kan brukes til å ta sikkerhetskopi og gjenopprette en hel harddisk, det vil si som en bildefil ("image"). Nå er programmet tilgjengelig i ny versjon, nemlig Acronis True Image Home 2011.

Den nye programversjonen skal ifølge en pressemelding være bedre tilpasset Windows 7, blant annet bibliotekene. Brukergrensesnittet er blitt forbedret, og programmet har fått klikk-og-dra-mulighet. Videre kommer programmet med forslag til brukeren om alternativer for sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

Acronis True Image Home 2011 tilbyr både lokal lagring på ekstern harddisk (eventuelt andre lagringsenheter), og nettbasert lagring (Acronis Online Backup).

Acronis lanserer også en ny versjon av løsningen Acronis True Image Home 2011 Plus Pack, som gjør det mulig for brukerne å gjenopprette til andre maskinvaretyper (andre PC-merker eller -modeller), slik at hvis de ikke har en identisk reserveløsning, kommer man seg likevel raskt opp på beina igjen.

Acronis True Image Home 2011 tilbyr blant annet følgende funksjoner:

  • Acronis Nonstop Backup oppretter trinnvise sikkerhetskopier hvert femte minutt. Denne funksjonen er oppgradert for å støtte Acronis Secure Zone, som åpner for umiddelbar gjenoppretting, uansett hvor du er og tilbake til et hvilket som helst tidspunkt, fra en sikker partisjon på harddisken, selv hvis operativsystemet har havarert.
  • Time Explorer er en metode for å se og administrere gjenopprettingsfiler via ett enkelt skjermbilde, notere sikkerhetskopikommentarer, og se gjennom skjermbilder som viser skrivebordstatusen på det tidspunktet sikkerhetskopien ble tatt.
  • Forhåndsdefinerte sikkerhetskopieringsplaner gjør at brukeren kan velge mellom ulike planer for sikkerhetskopiering av disk og filer, og programmet administrerer sikkerhetskopiene automatisk – fra en plassbesparende plan egnet for brukere med begrenset lagringskapasitet, til en plan for brukere som trenger en større grad av sikkerhet for dataene og systemet. I tillegg kan brukerne opprette sikkerhetskopieringsplaner tilpasset egne behov.
  • Kontrollpunkter - Acronis Backup Explorers tidslinje viser datoer for Windows- og programvareinstallasjoner og -oppdateringer. Denne funksjonen er oppgradert slik at du kan se direkte i Windows-utforskeren hvilke tidligere versjoner av en fil som er tilgjengelig, og gjenopprette den derfra.
  • USB 3.0-støtte – Acronis True Image Home støtter den nye USB 3.0-standarden.

Les mer om Acronis True Image Home 2011 på acronis.com.

Pris og tilgjengelighet

Acronis True Image Home 2011 og Acronis True Image Home 2011 Plus Pack er tilgjengelig for nedlasting både via produsentens egne hjemmesider og via større forhandlere. Anbefalt utsalgspris er 49,95 euro (393 NOK).

(Kilde: Acronis)

Les også
Nettbasert løsning for bedrifter
Les også
F-Secure Online Backup blir enklere
Les også
Gjenopprett sikkerhetskopier fra XP
Les også
Paragon Backup i ny versjon
annonse